Любовна магия

Валерия замълча. Тя добре осъзнаваше, че тази игра е опасна. Но не искаше да рискува и да го загуби. Колкото и да се обясняваха в любов, колкото и да беше красиво, че тя е първата му жена, все пак той беше мъж. Мъж, който разполагаше с пари и някой ден щеше да я зареже заради друга. Бяха заедно вече три години. А когато си на 22 всичко може да се промени за миг.
Някога беше модерно да се правят магии. Младите момичета, безнадеждно влюбени в съученици, състуденти или колеги, просто отиваха при някоя врачка и правеха магия за любов. Крояха планове за обвързване, за съблазняване, за бебета. Пиеха противозачатъчни само и само, защото знаеха, че едно пропуснато хапче увеличава възможността от забременяване. И ето ти – предложението за брак е факт. А най-големият порок – алкохола.
Днес, средствата на младите дами са по-модерни. Добре са запознати с различните наркотични вещества и въздействието им. Не е трудно да подведат един подпийнал млад мъж, изгарящ от страст и желание за секс да запали цигара, да изпие хапче, да му разтворят нещо в питието. Ще си прекара чудесно. Толкова, че тялото му да потърси отново това усещане. И отново, и отново… Но всеки следващ път наркотикът ще е по-силен. Желанието – все по-непреодолимо. Важно е да се поддържа съзнанието му замъглено.

– Обичам го. – прошепна Валерия и стана от масата. Нямаше друг начин да прикрие, дори пред себе си, че обич има, но тя по-вероятно да е към парите и намеренията за лесен живот.

– Обади ми се! – извика след нея най-добрата й приятелка, която остана още дълго в заведението, в което пиха кафе. Мислеше си за това, че има нещо съмнително в поведението на Валерия. Не знаеше какво.