Вкусът на България

- реклама -spot_img

ВАРНА Е ДОМАКИН НА ТРЕТАТА ДИСКУСИЯ

ОТ ИНИЦИАТИВАТА НА БНТ2  „ВКУСЪТ НА БЪЛГАРИЯ“ 

 На 31 май (сряда) БНТ2 организира във Варна третата дискусия в рамките на инициативата „Вкусът на България“. Поканата са приели кметовете на Варна, Бургас и на останалите черноморски общини.

Целта на дискусиите „Вкусът на България“ е да дадат среща на собственици и мениджъри на туристически обекти с производители на български храни и напитки и да съдействат за по-широкото предлагане на родни продукти в туристическите обекти. Инициативата е нов аспект в развитието на кампанията „Купувам българско“, с която обществената телевизия популяризира качествените български продукти и коректните производители.

Във варненското издание на форума ще вземат участие собственици и управители ресторанти, хотелски вериги и туристически обекти от черноморието, представители на хотелиерските асоциации от Варна и Добрич, членове на Варненската туристическа камара, както и биопроизводители от района на Балчик, собственици на мидени ферми, мениджъри на предприятия от хранително-вкусовата промишленост.

Своя опит в издирването на производители на качествени храни и осигуряването на техния пряк достъп до пазара ще споделят организаторите на фермерските пазари във Варна, които  са едни от малкото в страната, провеждащи се всяка седмица, и голям курортен комплекс, който е създал собствено агропредприятие, за да предлага на своите гости пресни продукти българско производство.

За първи път в дискусиите от инициативата „Вкусът на България“ ще вземат участие ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Проф. Асен Златаров“ и студенти от Икономическия университет във Варна, който е първото висше учебно заведение в страната, предоставящо обучение по специалността „туризъм“.

В началото на месец май обществената телевизия и Националното сдружение на общините в Република България обединиха усилията си в реализирането на кампанията „Вкусът на България“ и в търсенето на ефективни институционални законодателни решения на поставените в рамките на дискусиите въпроси. Кръгли маси между представители на туристическия бизнес и производителите на храни вече бяха проведени в София, Банско и Габрово.

Дискусията „Вкусът на България“ – част от кампанията на БНТ2 „Купувам българско“, ще се проведе на 31 май (сряда) от 16:00 часа в хотел „Естрея“, к.к. „Св.св. Константин и Елена“ и ще бъде излъчена по БНТ2 на 2 юни (петък) от 18:25 часа.

- реклама -spot_img