ДЕТСКИ ПРАЗНИК В ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ“

- реклама -spot_img

 

Галерия „Сезони“ кани малки и големи на откриването на изложба на деца от столични училища и школи по рисуване

 Скъпи деца,  родители и преподаватели,

за поредна година галерия „СЕЗОНИ” открива изложба на детска рисунка и кани децата на София на творчески празник – карнавал, който ще се състои на 30 май, вторник от 16.00 ч.

Каним всички деца до 12 годишна възраст, да създадат рисунки и да си оцветят карнавални маски, които след това да занесат у дома, да общуват с приятели и да работят и играят в галерия „Сезони“! Всяко дете ще може да създаде  свой собствен прочит на любима картина или просто да нарисува своята мечта върху огромното платно разположено в двора на галерията.

Специална изненада за малките художници ще бъде бразилският илюстратор Жо Оливейра, носител на редица международни признания за творчеството си и автор на много детски книжки. Творецът, който е най-известен с многобройните си илюстрации на Пинокио и Алиса в страната на чудесата ще изработи заедно с малчуганите огромното пано, което всеки гост на празника ще може да види. Любимите детски теми ще са част от арт паното, като апел към децата да развиват фантазията и творческите си умения.

Жо Оливейра е роден на остров Итамарака в Бразилия и прекарва по-голямата част от детството си в Акуидауана и Понта Пор, Мато Гросо до Сул. Учи в Училището по изящни изкуства в Рио де Жанейро, а след това прекарва шест години в Будапеща, където учи Визуална комуникация. Той прави първите си комикси, докато е в Унгария, а ранните му творби са публикувани в италиански списания и книги. Те включват и изцяло авторската книга с илюстрации “Bumba Meu Boi” (1975).

В момента Жо Оливейра е художник, график, илюстратор, учител и дизайнер на детски книги, списания и учебници в Бразилия. Автор на комикси в Унгария, Германия, Италия, Гърция, Испания и Бразилия. Освен това е автор на повече от 50 пощенски марки. Неговите произведения са вдъхновени от любовта към Бразилия, традиционната линогравюра от Мато Гросо до Сул, фолклора и поп арта.

 Условия за участие :

Участието в работилниците и изложбата е безплатно, но поради големия интерес моля да ни изпратите предварителна заявка на и-мейл office@galleryseasons.com с име, възраст на детето или брой на групата деца от училище/школа с посочено име на родител/учител.

Материалите ще бъдат подсигурени на място /тези, които имат желание могат да донесат свои/.

Най-изявените деца ще бъдат отличени от специално жури в галерия „Сезони“.

30 май, вторник – 16.00ч.-18.00ч.

Адрес на галерия „Сезони“:

Дом на културата “Средец”, гр. София 1504, ул. „Кракра”2А

Галерия „СЕЗОНИ цели да насърчава детското творчество, да осигури развитие на творческият талант на децата, да стимулира общуването с изкуството, като даде възможност за изява на фантазията и въображението на децата. Изложбата цели да даде възможност на младите художници да изявят своята неподражаема гледна точка в ново пространство, различно от училищната среда. През смеха и забавата участието позволява на децата да изпитат радостта от досега с изкуството и неговото предизвикателство.  Ние от галерия „Сезони“ бихме искали да ги насърчим да растат здрави и свободни, да откриват света без предрасъдъци, да бъдат любопитни и да не се страхуват да търсят отговори на въпросите, които ги вълнуват, да не спират да преследват мечтите си.

Проектът е насочен  към всички ученици на възраст от 6 до 12 години и техните родители и цели да провокира желание у децата да се запознаят с българска живопис, чрез изкуството на утвърдени художници и създавайки свой собствени произведения за специална изложба, която ще отвори врати на 30 май.      

Можете предварително да сканирате или направите цифрова снимка на готовата картина с тема „Моята мечта“ и да ни я изпратите на office@galleryseasons.com за да я качим на нашата фейсбук страница www.facebook.com/GaleriaSezoni, за да получите специална награда.

- реклама -spot_img