Събудете стените си

- реклама -

Towers GalleryАрт Рентал посрещат „гости от миналото”

Рицари и воини в кулите на Софарма Бизнес Център

След лъскавото парти тип „зимна приказка”, с което Арт Рентал откриха новата си галерия в Софарма Бизнес Център, месец по-късно приказното усещане продължава, но в нова посока. Този път поредната изложба от проекта „Събудете стените си” пренася гостите в епохата на рицари и воини, принцове и принцеси. Не на шега, истински рицарски доспехи са експонирани в изложбеното пространство на новата „Towers Gallery”.
Гостите на откриването снощи се потопиха в атмосфера, изпълнена с много романтика и геройства, такава каквато е била именно в епохата на рицарите. Гостоприемни хостеси със „синя” кръв сервираха вино под нежните звуци на арфата на Страхила Браилова. За това пътешествие в средните векове, както и за цветните нюанси, които преобразиха ежедневния облик на галерията в приказно място за пиршество, отново се погрижиха Wonderland Events.
Интересна палитра от имена се заформи за второто издание на „Събудете стените си!” – 2013. Ивайло Енев бе изненада на вечерта със своите ръчно изработени костюми от метал, дърво и кожа. Освен, че са експонирани върху дървена стойка – манекен, костюмите могат и да бъдат обличани. Посещението на експозицията е истинско пътуване във вековете – от XV в. с доспехите на немски рицар, през IX в. – с тези на прабългарки воин, та чак до I в. – с бронята на римски легионер. Освен това се заформи силен преподавателски колектив, начело с д-р Кирил Божков, изпълнявал първо длъжността старши, след това главен – асистент в катедра „Живопис” в НХА, а от 2009 собственик на Арт Галерия „Кирил Божков”; Емил Николов, преподаващ рисуване в НХА и Мария Златанова – в НГПИ “Св. Лука”. Още интересни творци като Симеон Халачев – внук, Стоян Павлов, който освен художник е и актьор, Иван Русев, който подари лично портрет на френската певица Zaz, както и притежателят на „Златна значка за принос към авторитета на европейската култура” Симеон Кръстев. Не на последно място артпространството на „Towers Gallery” приветства авторите Божидар Димитров, Евтим Стоичков, Цветомир Илиев, Григор Велев, Веселин Вакрилов, Илиана Иванова, Николай Енчев.
„Събудете стените си!” е първият културен проект на Арт Рентал БГ и представлява поредица от колективни изложби на български и чужди автори. През изминалата 2012 година инициативата протече в пространството на Сити Център София, където бяха представени над 65 автора с над 500 произведения от различни сфери на визуалните изкуства. От 2013 година проектът „Събудете стените си!” получи прегръдката на Софарма Бизнес Център, където всеки месец ще бъде предлагана разнообразна палитра от имена, стилове, техники и формати. Именно това е и целта на проекта – да изведе изкуството сред хората и да им представи съвременните автори. Представяйки изложби в едно нестандартно за това място, се провокира разчупване на елитарната рамка. И тъй като публиката не е за подценяване, подбраното от Арт Рентал изкуство, предлага автори със собствен стил и качества, които да възпитават вкуса към естетика или най-малкото – да предизвикат отношение.
Можете да си подарите тази „средновековна разходка” до 10 март в галерията на „Арт Рентал” в Софарма Шопинг Център, метростанция „Г.М. Димитров”.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -