Kukkiwon

KukkiwonКорейски демонстративен отбор по Таекуондо – с феноменално шоу в България

Отборът на Kukkiwon идва за две зрелищни представления в София и Пловдив

На 19 февруари от 19.30 часа публиката в зала Христо Ботев в Студентски град ще стане свидетел на впечатляващо Таекуондо шоу. Демонстрацията, организирана от Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо – WTF със съдействието на Корейското посолство в България, е част от тазгодишното турне на корейския демонстративен отбор по Таекуондо на Kukkiwon в повече от десет държави.

Гостуването на корейците в страната ни идва след първата европейска титла на българин по Олимпийско Таекуондо. Миналата година Владимир Далаклиев, стана европейски шампион по Олимпийско Таекуондо – WTF за младежи и това го направи най-успешния български състезател в този спорт.

Основни действащи лица в атрактивното събитие са 20 от 90-те най-добри таекуондисти в цял свят. Корейските бойци идват в България, за да зарадват практикуващите и почитателите на този спорт у нас, а демонстрацията е с вход – свободен. Сред запазените марки на корейския отбор са: атрактивното чупене на дъски, невероятни акробатични бойни умения, красиви и ефикасни техники с крака и зрелищен сценичен бой. Тема на представленията в България е Същността на Таекуондо – душата, легендата и мечтата.

Демонстративният отбор по Таекуондо е основан през 1974 година и представлява не само идеално смазана спортна организация, но и перфектно средство за дипломатически и културни връзки на република Корея с останалите държави.
Впечатляващата демонстрация освен в София, ще се състои и в гр. Пловдив на 21 февруари в многофункционалната зала на Пловдивския Университет „Паисий Хилендарски“ от 18.30 ч.

Събитията са отворени за широката публика. Повече информация може да научите от страницата на събитието във Facebook:

http://www.facebook.com/events/287967977999718/

 

Видео:

Start typing and press Enter to search