“TILT” НА КРАЧКА ОТ “ОСКАР”

- реклама -

Снимка БНТ

БНТ ще излъчи филма на Виктор Чучков-син на 2 януари от 20.50 ч.

Българският филм “TILT” ще бъде представен на един от най-престижните филмови фестивали в САЩPalm Springs Film Festival. В рамките на Фестивала ще се състоят две прожекции на лентата: -първата е на 08.01.2012 г., а втората  – на 10.01.2012. След първата прожекция продуцентите ще организират коктейл като част от кампанията на филма с цел популяризирането му сред Американската филмова академия, определяща номинациите за наградите “Оскар”. Именно след този фестивал, преди две години, “Светът е голям и спасение дебне отвсякъде” на Стефан Командарев успя да влезе в шорт-листата за наградите.
Фестивалът се провежда от 5 до 16 януари, а на 12 януари приключва гласуването за номинациите “Оскар”, резултатите от което ще бъдат обявени на 24 януари. (Фестивалът в Палм Спрингс е в “Топ 50 филмови фестивали” на престижното американско списание за кино “Variety”). “Отзивите за филма в САЩ до момента са положителни. Надяваме се след този фестивал да можем да се поздравим за успешно проведената кампания както в България, така и в САЩ” –  споделя режисьорът Виктор Чучков–син.
Скоро след Фестивала в Палм Спрингс ще се проведе и Калифорнийският фестивал за независимо кино California Independent Film Festival, който номинира “TILT” във всички ключови категории за своите Slate Awards, които се присъждат всяка година в рамките на Фестивала. Сред категориите, в които TILT ще се състезава за отличие са за: най-добър филм, най-добра режисура (Виктор Чучков-син), най-добра актриса (Радина Кърджилова в ролята на Беки), най-добър актьор (Явор Бахаров в ролята на Сташ), операторско майсторство (Рали Ралчев) и музика (проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов). Международният кинофестивал в Калифорния е един от най-успешните и бързо разрастващи се фестивали в САЩ.
На 2 януари “TILT” ще бъде излъчен по БНТ 1 в 20.50 ч., а преди него в 20.30 ч. зрителите ще видят интервюта с актьорите и екипа, реализирал филма. На 3 януари продуцентите от “Чучков Брадърс” ще гостуват в “Денят започва с култура”. “Трябваше да пътуваме на 2-ри януари за САЩ, но сменихме полета си за 4-ти, защото искаме да видим филма по БНТ, а и нямаше как да откажем гостуването”, споделя Борислав Чучков, продуцент на “TILT”.
Продуценти на TILT са: “Чучков Брадърс” ООД, Остлихт Филмпродукцион, Българска Национална Телевизия.
С подкрепата на: Национален Филмов Център, Регионален фонд МДМ (Германия), Евроимаж, Програма “Култура” на Столична Община, Програма МЕДИА на ЕС.
Източник:  http://bnt.bg

 

- реклама -