Под прикритие

„Под прикритие” на празника на българското кино в Рим

 

Тази вечер ще бъде официално открит  Празникът на българското кино в Рим, който за пета поредна година се организира от Българския културен институт в италианската столица, българо-италианската асоциация „Феникс”, с подкрепата на БНТ, Министерство на културата на България, община Рим и Асоциацията на италианските киноразпространители.  Едно от вълшебните места на Вечния град – Вила „Боргезе” ще бъде домакин на приказката с продължение от 9 до 11 май.

И тази година в програмата попадат най-успешните родни заглавия от последните две години и ексклузивна прожекция на два епизода – 9 и 12 от сезон 2 на хитовия сериал на БНТ „Под прикритие”. Те ще бъдат представени на 10 май.

За доброто начало на празникът организаторите ще разчитат на режисьора Константин Божанов и дебютния му игрален филм „Аве”, отличен с четири награди на 16-то издание на СФФ тази година, включително за най-добър филм и най-добър режисьор и който от няколко седмици върви с успех във френските киносалони. Ще последват прожекции на „Лора от сутрин до вечер” на Димитър Коцев – Шошо,  „Подслон” на Драгомир Шолев и „Кецове” на Валери Йорданов и Иван Владимиров, предизвикал подкрепата на внучката на Чарли Чаплин Джералдин под формата на обути бели кецове на закриването на Московския филмов фестивал през 2011 година. Целта на събитието е да осъществи диалог между българската киноиндустрия и италианската. В тази връзка в рамките на празничните дни е организирана среща на високо ниво с президента на EUROIMAGES за Италия Клаудио Сорентино, Генералния Директор на италианската агенция на авторите и издателите Гаетано Бландини, Директора на Дирекция кино към Министерство на културата на Италия Никола Борели, Президента на Асоциацията на киноразпространителите –област Лацио – Валтер Казини и българските кинотворци.

 

Start typing and press Enter to search

БНТ 2 със специални новогодишни предавания

В новогодишната вечер репортерите на БНТ 2 ще покажат на зрителите куриозни случки от всички краища на страната в празничното предаване “Невероятно, но факт… през 2011”. То започва точно в 20:00 ч., а водещите Румен Бахов и Калчо Петков заедно с балета на чистачките ще “изметат” старата година и ще “изтръскат” от нея най-любопитните истории за хора и животни у нас. Зрителите на БНТ 2 ще научат кои са най-скъпите метли в света, най-загадъчните табели, най-честния катаджия, най-скандалната рисунка и други необичайни събития от изминалата 2011 година. В новогодишната вечер своите специални пожелания към зрителите на БНТ 2 ще отправят известни русенци, пловдивчани, варненци и благоевградчани.

В последния час на старата година БНТ 2 ще покаже на зрителите на живо и как ще посрещат Новата година във Варна, Благоевград, Пловдив и Русе. Прякото предаване “Виж празника по БНТ 2” започва точно в 23:00 ч. от морския площад “Независимост” с програмата на ансамбъл “Варна” и група “Матиа базар”. Репортерът Димитър Димитров ще провери как се веселят българи, арменци, турци и евреи в Пловдив и какво се случва на площада пред общината. Галя Пенчева от Русе ще надникне в кухнята на един от най-емблематичните ресторанти в крайдунавския град, а след това ще се включи на живо от тържеството на открито. През цялата новогодишна нощ в Благоевград ще празнуват на площада с ансамбъл “Пирин”. Там ще бъде и репортерът Антон Чавдаров, който минути преди полунощ ще раздаде на гостите от баницата с късмети на БНТ 2.

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ С ПРОГРАМАТА НА БНТ2!


Start typing and press Enter to search