Търг „Българско изкуство 20 век“

- реклама -

търг

Предстоящият търг „Българско изкуство 20 век“ на Аукционна къща „Ракурси“ ще се състои на 9.12.2014 г. На него ще бъдат предложени 44 живописни и графични произведения на 33 български художници.

В каталога са включени творби на автори, които много рядко могат да се видят на пазара на произведения на изкуството – Иван Милев, Златю Бояджиев, Никола Михайлов, Жорж Папазов, Ян Вацлав Мърквичка, както и ценни работи на художниците Борис Георгиев, Бенчо Обрешков, Васил Стоилов, Ярослав Вешин и др. От майсторите на пейзажа Никола Танев е включен с картина от прочутата му серия „Карловски дворове“, наред с Атанас Михов, Константин Трингов и Кирил Матеев. В наддаването ще участват и произведения на маринистите Яни Хрисопулос и Георги Баев. Ще бъдат предложени и редки творби на Борис Шац, Николай Райнов, Лика Янко, Петър Морозов, Дечко Узунов и Константин Щъркелов.
От художниците, творили през последните десетилетия са включени картини на Едмонд Демирджиян, Тома Трифоновски, Лиляна Русева, Светлин Русев, Никола Манев, Енчо Пиронков и Димитър Буюклийски – Мичи.

Огледът на произведенията, участващи в търга ще се състои от 2 до 8 декември от 10:30 до 19:00 ч. и в деня на търга – 9 декември от 10:30 до 15:00 ч. в галерия „Ракурси“, ул. „Хан Крум“ 4А, а самият търг ще се проведе от 18:30 ч. на 9 декември 2014 в хотел „Кристал палас“ зала „Шипка“ ул.“Шипка“14.

- реклама -