Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела

     Дичо, Лора Караджова и “100 кила” пеят за гангстери

 

Бунтарски текстове, рок жици и фънки парчета в саундтрака към българския филм „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”

 

Бунтарски текстове, рок жици, весел музикантски фънк с indie елементи, дори хип-хоп парче очаквайте в саундтрака на новата българска гангстерска комедия „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”. Както самият филм разбива традиционните представи за българско кино с динамичния си монтаж, тънкия хумор и интригуващите ефекти, така и музиката към него, която допълва почти всяка сцена, е нетрадиционна. Текстовете на повечето парчета съдържат намеци за „системата” и последствията от нея, за бунтарски настроения дух на всеки, който се стреми към промяна и за силата на оптимизма.

„Пистолет, куфар и три смърдящи варела” ще бъде в кината от 14.09.! Режисьор, продуцент и сценарист: Георги Костов; съсценарист: Естер Симеони; Оператор: Георги Райков; Актьори: Ивайло Захариев, Пламен Великов, Георги Кадурин, Асен Блатечки, Деян Донков, Рая Пеева, Тодор Доцев, Естер Симеони, Владо Въргала, Дичо, Део, музикантите от „Акага”, Цветан Николов, Филипа Балдева, Братя Мангасариян и мн.др. Със специалното участие на проф. Илия Добрев. Разпространява Alexandra Films.

                                    

„Няма да дам” на Дичо, бандата му V.O.XX и Део разчупва представата за български парчета с доста зарибяващ аранжимент, включващ твърд китарен саунд, свежо рапиране от Део и по-агресивна бленда от Дичо. Парчето се появи в публичното пространство преди година и определено грабна вниманието на фенове и медии. „Няма да дам”, в която става въпрос за мечтите, целите и бунта на младото поколение, има и видеоклип с кадри от „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”.

 

Хип-хоп изпълнителят „100 кила” също се разписа с парче за саундтрака на „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”. Песента му „Система” отново съдържа бунтарски нотки, което си личи още от самото заглавие. Мелодичните женски вокали на Лора Караджова внасят секси украска към по-хард варианта на хип-хоп речетатива, характерен за изпълнителя на хитовете “O Ye” и “Ланец на врата ми”.

 

Funk Busters са нови лица за българския мейнстрийм. Формацията има дългогодишен опит в областта на продукционната музика. Тяхното студио “FAR” (Fragileaudioroom) получава признание зад граница, печелейки международни конкурси за аудио дизайн. Те определят себе си като “мултистилови”, съчетавайки funk, electronica и indie rock за саундтрака на филма.  

 

Nana&The Gang също разбива представите за традиционното, не само заради рок стила, но и заради различната концепция. Членовете на бандата имат „тъмно музикално минало”. Групата е подгрявала Elixir, Pero Deformero, Blaze Bayley и др. Вокалистката и музикантите се подвизават „нелегално” в музикантския свят, с псевдоними – NaNa, BigJav, Скалата и Angel-a.  Текстът на „Роден с късмет” е вдъхновен от „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”. През септември ще е премиерата на видеоклипа на парчето, а по този повод Nana&The Gang ще направят промоционално турне през август.

 

Песента “Broken Born” (в превод – „Счупен/съсипан по рождение”) е по идея на Гриша Георгиев, който заедно с Мирослав Иванов и група “Saint Electrics” аранжира и записва песента през 2008-ма година в студио “Ретро”. Текстът е на Гергана Нойкова. Аранжиментът на брас секцията в песента “Broken Born” е поверен на Мишо Йосифов. Музикантите имат и участие в компилацията “Credit To The Nation” издадена от “Строежа”.

 

…………………………………………………………………………………….

 

Soundtrack – „Пистолет, куфар и 3 смърдящи варела”:

 

„Няма да дам” – Дичо, Део и група V.O.XX

„Система” – 100 кила и Лора Караджова

“Роден с късмет” – Nana&The Gang

Share Lock – Funk Busters

Plan B – Funk Busters

The Hustler – Funk Busters

Master Plan – Funk Busters

Place Called Brooklyn- Funk Busters

Funk Berries – Funk Busters

Race Track – Dokle&Greesh

Broken Born – Dokle&Greesh

Beating Around – FAR

Barrel Greaser – FAR

The Zeppelin – FAR

Dance Tonight – FAR

 

 

 

- Advertisement -