Новите бутони във фейсбук – добре дошли за бизнеса и потребителите!

Новости във фейсбук

Екстрите на фейсбук, както и изобщо промените в най-предпочитаната социална мрежа, стават все повече. А това е добре за потребителите и за бизнеса.

Очевидно фейсбук е най-перспективната социална мрежа. Хората работещи за фейсбук са доста креативни. Те не спират да работят в насока как да се комерсиализира социалната мрежа, но и определено все по-често добавят нови екстри. Поредните новости са бутоните/опциите:

„Абониране за събития“  и

“Резервирай сега”, “Свържи се с нас”, “Използвай приложението”, “Играй”, “Пазарувай сега”, “Регистрирай се” и “Гледай видео”.

Всичко това е добре дошло за бизнеса!

Но същевременно улеснява и потребителите. Може само да приветстваме новостите във фейсбук и да очакваме и заветния бутон „КУПИ“, който вече е факт за повечето групи в Америка.

Бутон СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС във фейсбук

В случая  бутон СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС е използван, за да заведе директно заинтересованите в страницата КОНТАКТИ на уеб сайта на ателието по дърворезба. Потребителите не е нужно да губят време, за да открият координати.

https://www.facebook.com/darvorezba.org

фейсбук

 

Бутон РЕГИСТРАЦИЯ

В случая бутонът води до регистрационна форма, която дава 20% отстъпка при закупуването на хранителни добавки.

https://www.facebook.com/biodobavki.za.zdrave

фейсбук

Бутон РЕЗЕРВИРАЙ

В случая бутон РЕЗЕРВИРАЙ на фейсбук отвежда до страницата на уеб сайта където са указани методите за резервация.

https://www.facebook.com/TheClockBarFood

фейсбук

Бутон КУПИ или ПАЗАРУВАЙ

Помага на потребителите веднага да достигнат до методите за пазаруване. Той може да бъде насочен и към определен продукт. В случая отвежда до това, как може да бъде закупена копирна хартия за 3.99 лв.

http://bgpuff.com/kopirna-hartiya-naj-niski-tseni/

фейсбук

Бутон ИГРАЙ

В случая отвежда до категория на уеб сайт, в която се публикуват различни игри с награди.

https://www.facebook.com/izkushenia

фейсбук

 

Бутон АБОНАМЕНТ ЗА СЪБИТИЕ

фейсбук

 

Абонамент за събития

 

фейсбук

 

И за финал да добавим, че към всеки маркетингов план трябва непременно да бъде включен и фейсбук. При това, по правилен начин. Не оставяйте развитието на фейсбук страницата си в ръцете на управител, секретарка и който и да е ваш служител. Техните задачи, ресурс и сили са други.  Новостите във социалните мрежи са вече едва ли не ежедневие. Като собственик на бизнес, вие и вашите служители е по-правилно да се занимавате с това как да подобрите и развиете бизнеса си и да изкарате още пари, а фейсбук оставете на специалистите, които следят ежедневно промените, знаят тънкостите и хитростите. Както се казва, работата ви е да изкарате 100 лв, а не да спестите 1 лв. от хонорар за специалист по фейсбук маркетинг, като сами си поддържате фейсбук страницата.

За доста дълъг период силата на фейсбук беше в снимките, след това в игрите, доскоро в споделянето на видеа, но всичко това вече е в миналото. Защо ли? Защото, за добро и само за добро, правилата и ситуациите във фейсбук са доста динамични и постоянно се променят. От което се променят и маркетинговите похвати за поддържане и развитие на фейсбук страници, профили и групи.

Интернет рекламата е и ще бъде най-достъпната, най-ефективната и най-евтината реклама за услуги и продукти от дребния, среден и крупен бизнес. От реализиране на продажби, до поддържане на имидж няма как да се пропусне интернет, а респективно и социалните мрежи. За България, най-ефективна, популярна и ползвана е социалната мрежа фейсбук.

Ако все още не се възползвате от реклама в интернет, непременно го направете.

Фейсбук

Start typing and press Enter to search