Новият МАРМАЛАД на БТВ

 

Зрителски мисли за новото предаване МАРМАЛАД 

Дали  и доколко е нов, мармаладът в БТВ, и изобщо в телевизиония ефир, става все по-голям. Въпросите са много, но обобщаващият е един и все още риторичен – защо са нужни две еднакви по програма ефирни телевизии?!  Каквото се случва по Нова, то непременно ще се случва и по БТВ. Понякога и обратното.  С две думи – хазарт, измислени истински истории и жълти предавания. Стари филми, повтаряни десетки пъти, а за разкош – турски и индийски сериали. Две ефирни телевизии – като две капки вода.  СЕМ си мълчи. Какво ли стана с новинарската телевизия БТВ?! Остана си с традиционните обедни, вечерни и късни емисии.  С две думи, ако решиш  да „чуеш“ новините, по някоя ефирна телевизия, когато и да е, то просто си пусни „Нюз 7“ или „Европа ТВ“.

Но да се върнем към Мармалад. За първо предаване е рано да се каже накъде ще тръгнат. Надяваме се, като зрители, да е към добро.  Разбира се, може да се наблегне на естетиката в кадрите и творческите напъни на сценаристите. Както и към цялостната концепция.

По отношение на концепцията

Толкова комерсиално предаване не е имало досега. Реклама до реклама. Фризьорски салон, българска марка костюми, козметичен салон, зумба, нови бизнес начинания на Златка… Реклама до реклама – пренасищане. Толкова реклама, че направо си стана антиреклама и за предаването, и за фирмите.

По отношение на естетиката

Новият МАРМАЛАД на БТВ

Обърнете внимания на кадрите. Спестете на зрителите, а и на водещи и гости, да им показвате интимностите, просто защото някой в апаратната спи или дизайнерът на студиото не се е съобразил с това, че някой в апаратната ще спи и е обзавел с високи столчета и прозрачна маса.

Снимката, която е тук, поради свян, е не чак толкова фрапираща, но пък е кадър още от първите минути на първото предаване. Имаше и по-близки планове. Не, бельото на Радост отдавна не е нещо интересно. Но защо трябваше и Вики от Мастило да бъде поставена в подобна ситуация? С две думи, или спрете с късите рокли, или сменете масата, или може би контролирайте позата на водещата и гостенките, които са облечени с предизвикателно къси поли и рокли. А защо не и режисьорът да помисли по въпроса, ако се е наспал. Вероятно се ползват поне 2 камери, нали?!

По отношение на творческите изнасилици на сценаристите

 МАРМАЛАД

Твърде крайно и грозно е да се целува българското знаме, по каквато и да е причина, освен ако мотивът не е искрена почит по подходящ повод. Дори без да коментираме от кого и защо, целуването на знамето беше излишно. То така и не стана ясно защо беше нужно. Не осквернявайте.

 С две думи – МАЛМАЛАД, но не в добрият смисъл.

Дребните детайли, недогледани от Мармаладите, оставиха неприятно усещане. Дано и рубриките се разнообразят, както  водещият Димитър Павлов обеща. Защото някак все едно гледахме „Огледала“.

Хубавото ли?

Хубавото го направиха Вики от Мастило и Орлин от … Орлин – гостите на първото предаване Мармалад.  Имаше забавни една–две минути с тях, когато се изявиха като сумисти. Тогава и публиката в студиото се смя наистина.

Към този момент в Мармалад  печели импровизацията от гостите! Митко, стягай се! Нещо се губиш в цялата схема. Ще гледаме Огледала ли?

За финал… тази жълта линия почти през цялото време, че и жълтееща рубрика…  дори и да е в по-елегантен вид от Папараци, е неадекватна за събота следобед.

Толкова ли е трудно да направите едно развлекателно и забавно предаване за един почивен следобед? От което да се смеем, да научим нещо интересно и да не ни е срам, че го гледаме с децата си.

Засега – предаването е в категориите:  „излишно“, „безсмислено“, „аматьорско“, „самодейно“.

Start typing and press Enter to search