Център за творческо обучение организира конкурс

- реклама -spot_img

Център за творческо обучениеЦентър за творческо обучение организира конкурс за ученици, които искат да посетят един от трите в света международни космически лагери, създадени по програма на NASA – Space Camp Turkey.
Space Camp Turkey се намира в гр. Измир, Турция, а програмите му са адаптирани за ученици на възраст от 9 до 15 години. Център за творческо обучение е координатор на програмите за България и други страни. В лагера участниците имат възможността да работят със съвременни технологии и тренажори в областта на астрономията, роботиката и астрофизиката. В рамките на една седмица учениците могат да се докоснат до живота на астронавтите като разберат как се конструират ракети и как се управляват космически совалки.
Повече информация за лагера може да откриете на сайта на Център за творческо обучение: http://cct.bg/page/za-space-camp—turtciia-180-1.html

За участие са необходими познания по английски език и интереси в областта на науката и технологиите. Програмите се провеждат през лятото.
Първият етап от кандидатстването е участие в конкурс с изпращане на есе на една от трите теми: Аз управлявам – Мисия “Марс”; Защо казваме на Луната спътник и земна приятелка?; Как си представям Космосът в звуци?.

Крайният срок за изпращане на есетата е 15 февруари 2015 г.

- реклама -spot_img