НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ, КОГОТО ПОЗНАВАМ

- реклама -spot_img

В ПОРЕДИЦАТА „НАЙ-ДОБРИЯТ УЧИТЕЛ, КОГОТО ПОЗНАВАМ“ БНТ ПРЕДСТАВЯ ВЛАДИСЛАВ ТОДОРОВ – УЧИТЕЛ ОТ ВРАЦА

В Деня на българската култура и просвета – 24 май, БНТ1 ще излъчи филм за учителя по философия и психология в професионалната техническа гимназия във Враца Владислав Тодоров. Преподавателят е убеден, че професионалните училища имат потенциал да наваксат изгубените си позиции, защото там се формират кадрите, които поддържат българското производство. Според него реформата на българското образование може да успее с активното участие на бизнеса във всички нива на обучение. Само в реалните условия на едно производство младите хора могат да изградят трудови навици и да усъвършенстват професионалните си умения.
„Нека и бизнесът участва в оценяването на произведените кадри по познания и умения“, предлага Владислав Тодоров и смята, че стимулите за младите хора не трябва да се изчерпват само с материално подпомагане. Самият той възпитава своите ученици да ценят по достойнство моралните награди, защото те са възможност да развиеш своите качества или да придобиеш нови възможности.
Последният филм от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ ще бъде излъчен по време на празничния блок на БНТ1 по случай 24 май.

През тази година кампанията на БНТ1 и Министерството на образованието и науката „Най-добрият учител, когото познавам“ представи 10 вдъхновяващи български учители. Обществената телевизия и просветното министерство обединиха усилията си и представиха на зрителите ярки и талантливи личности, с модерно мислене и оригинален професионален подход. Обичани педагози от Варна и Стара Загора, от Златица, Черни вит и София, от Копривщица, Сливен, Пловдив, Първомай и Враца разказваха с любов за своите ученици и за любимата професия.
Изпълнителен продуцент на проекта от страна на БНТ е Васил Христов, а режисьор на филмовите портрети е Моника Якимова.
Екипът на БНТ честити настъпващия празник – 24 май на всички български учители и благодари за съдействието на Министерството на образованието и науката.

Филмите, излъчени в поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ можете да гледате на сайта на БНТ www.bnt.bg

- реклама -spot_img