БНТ2 ИЗЛЪЧВА ЦЕРЕМОНИЯТА ПО ВРЪЧВАНЕТО НА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ „ПЛОВДИВ“

- реклама -spot_img

На 23 май (вторник) от 18:00 часа БНТ2 ще излъчи на живо от Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив церемонията по връчването на годишните награди „Пловдив“. Отличията на община Пловдив се присъждат на изявени творци за постижения в областта на културата и изкуството през изминалата година.

Награда „Пловдив“ е учредена през 1981 г., като всяка година, в навечерието на 24 май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, осем специализирани комисии определят носителите на престижната награда в категориите: „Художествена литература“, „Художествен превод“, „Журналистика“, „Архитектура“, „Музика“, „Театър“, „Изобразително изкуство“, „Аудио визуални изкуства, фотография и операторско майсторство“. Предложенията в разделите „Произведение на изкуството, предназначено за деца” и „Културно наследство и съхраняване на паметта“ се разглеждат от всички комисии.

По време на церемонията гостите и зрителите ще видят спектакъл, подготвен от Драматичния театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив. В него ще се включат пеещите актьори от първия български професионален театър и музикантите от Биг Бенд „Пловдив“, под диригентството на Николай Гешев. Сценарист на програмата е Алексей Кожухаров.

Гледайте церемонията по връчването на годишните награди „Пловдив“ на 23 май (вторник) от 18:00 часа. по БНТ2!

- реклама -spot_img