Мариан Бачев

Мариан Бачев е български театрален актьор. Завършва 14 СОУ „Проф. д-р Асен Златаров“ в София. По-късно завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ със специалност „Актьорство за драматичен театър“ в класа на професор Надежда Сейкова. Бил е на щат като актьор в театрите в Габрово и Шумен. От 2000-2005 е актьор в трупата на Театър „София“, но напуска недоволен от управлението на театъра. Остава на свободна практика близо 2 години, в които усилено озвучава филми. Работил е в театралната администрация, като PR на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов“ – Смолян.
Мариан Бачев играе в комедията по сценария на Майкъл Фрейн „Тишина, моля!“ в Драматичен театър – Пловдив (реж. Борис Панкин). През май 2007 г. защитава с пълно отличие държавните си изпити в магистърската програма в НАТФИЗ „Мениджмънт в сценичните изкуства“ и е награден от ректора на Академията. От 2005 г. Мариан Бачев започва да се занимава активно с озвучаване на реклами, филми и сериали. Известен е като българския глас на заека Куики в рекламите на „Нескуик“ и лисичката от праха за пране „Рекс“.
Носител е на няколко награди в областта на сценичните изкуства – два пъти е носител на Наградата за главна мъжка роля от Фестивала в Шумен „Нова българска драма“, Наградата за талантлив млад актьор на Фондация „Иван Димов“ и четири номинации за Аскеер.
От есента на 2007 г. Мариан Бачев  започва работа в „Шоуто на Слави“.
Мариан Бачев е театрален актьор, известен като един от тримата актьори в Шоуто на Слави. Това е официалната му страница във Facebook, тук може да откриете актуална информация за неговите изяви, забавни видеоклипове, както и да общувате лично с него.

Start typing and press Enter to search