Лесно е да си добър

LesnoEdaSiDoburПлеяда от популярни личности подкрепиха спортния празник за деца с увреждания, който ще се проведе на 23 март в НСА. В планирания благотворителен футболен мач ще се изявят музикантите Ивайло Крайчовски и Кольо Гилъна, ТВ звездата Пейо Филипов от “Имаш поща”, председателят на българската организация “Малки европейци” Георги Софкин. Те ще трябва да покажат умения с топката в двубой с родители на деца с увреждания и девойки от Дома за лица с интелектуални затруднения – гр. Баня. Мачът ще се играе на малки вратички, в многофункционалната зала на Националната спортна академия в Студентски град, а началото е в 11,00 ч.

Официални гости на събитието ще бъдат зам.-министърът на спорта Иван Ценов, ректорът на НСА доц. Пенчо Гешев, председателят на Държавната агенция за хора с увреждания Минчо Коралски, директорът на дирекция “Социални дейности” към Столична община Минка Владимирова.

Събитието е част от Благотворителната кампания „Лесно е да си добър. Опитай и ти” в подкрепа на спорта за деца със специални образователни потребности и се организира съвместно от Асоциацията за развитие на изкуствата и занаятите „А.Р.И.З.-7”, Националната спортна академия „Васил Левски” и Сдружение „Българска история, традиции, изкуство и етнология” – Б.И.Т.И.Е.