Мачовете с Малта и Дания

Bulgaria_-_MaltaБНТ излъчва мачовете на националния отбор по футбол срещу

Малта и Дания

 

БНТ 1 ще излъчи на живо двете квалификации за Световното първенство по футбол в Бразилия 2014. Българският национален отбор се изправя срещу Малта и Дания. След великолепното представяне през есента, националите влизат в пролетната кампания от втора позиция в своята група.

Този петък от 18:00 часа, България приема Малта. Двубоят ще се играе пред празни трибуни на стадион Васил Левски, поради наложено от УЕФА наказание. На националният стадион ще бъдат единствено камерите на БНТ. Програмата за мача започва в 17:35ч. със студио от националния стадион Васил Левски със специалния гост Пламен Марков и водещия Методи Манченко. От студио 5 на БНТ със своя коментар ще се включи и Владимир Манчев, който ще анализира тактиката, както и най-интересните ситуации от срещата. Зрителите на БНТ ще видят много преки включвания и ексклузивни интервюта преди мача на репортерите на стадиона, и разбира се – непосредствено след края на мача България – Малта, коментарът на селекционера на националния отбор Любослав Пенев. Коментатори на двубоя ще бъдат журналистът на БНТ Никола Ибришимов и футболният анализатор Явор Вълчинов.

Всичко преди, по време и след мача България – Малта ще намери място в обзорното спортно предаване на националната телевизия „Трето полувреме” в събота от 21:35ч. – на живо по БНТ СВЯТ и на запис по БНТ 1 от 23:50. В предаването зрителите ще чуят анализите на добрите моменти и слабостите в играта на българския отбор, часове преди решителната квалификация с Дания от Никола Ибришимов и Ангел Славков. Освен това зрителите ще видят подробни репортажи от мачовете във всички квалификационни групи.

Във вторник, 26-ти март България гостува на Дания в най – важния си мач до момента. На стадион Паркен в Копенхаген, селекцията на Любослав Пенев се изправя срещу силния тим на Мортен Олсен. Двубоят е определян като ключов за второто място в групата, даващо право на бараж за Световното първенство. Репортерът на БНТ Антония Близнакова и операторът Николай Балкански ще  подготвят ексклузивни материали за престоя и подготовката на отбора преди големия мач. Дербито Дания – България зрителите могат да гледат във вторник от 21:15 на живо по БНТ 1. Студиото с водещ Методи Манченко започва в 20:50ч. Коментатор на мача ще бъде Ивайло Ангелов.

- Advertisement -