Георги Тошев – перфектният телевизионер

Георги Тошев – перфектният телевизионер
Георги Тошев – перфектният телевизионер
снимка: senzacia.net

Зрителски мисли

КОМЕНТАРИ

В лицето на Георги Тошев всяка медия (ще) притежава силно оръжие за успешно развитие. И по отношение на рейтинг, и по отношение на качествена програма. Незнайно защо, малки и големи медии залагат на убежданието, че лековатите програмни продукти носят по-висок рейтинг и удовлетворение за зрителите. А защо така са решили, това никой не може да каже.
Телевизиите сами си наложиха някакви успешни схеми. Доколко взаимстваха от успешни западни и американски такива знаят само програмните мениджъри. Също само те знаят доколко се съобразиха с факта, че тук, в България, хората са други, светът е друг. А това, което не знаят е доколко са готови да вървят напред и да рискуват да излязат от шаблоните за зрелище, за силата на лошата новина, за лековати програмки и предавания.
Счита се, че телевизията възпитава хората. В България нараства (и ще успее) нова сила – зрителите да възпитават телевизиите. Кой ли ще ги чуе? През всичките тези години браншът изгради отлични професионалисти. Времето, с натрупване на богат опит, подготви хора, готови да правят стойностни предавания и истинска телевизия. Такъв човек е журналистът–продуцент Георги Тошев. Разбира се, само с опит не става, нужен е природен усет за стойност, качество и смисъл.
Георги Тошев притежава тези умения и ги развива дотолкова, доколкото вече е готов да създаде една истиски качествена телевизионна програмна схема и да я реализира успешно, за ужас на закоравелите правила и виждания за правене на успешна медия.
Всъщност, най-стойностните предавания в БТВ са негово дело. «Другата България» даде висок старт и опит, за да се случва понастоящем «НепознатиТЕ», но и не може да не се отчете, че най-приятната предиобедна програма в целия тв ефир е неговото «Преди обед». Водещите, темите, начинът, по който е конструиран целият блок, а и не на последно място непрекъснатите нови рубрики, които разнообразяват и попълват основната схема, привличат все повече зрителски интерес.
Георги Тошев е единственият телевизионер, който има смелостта да говори за професионалните си убеждения и да вярва и следва този път. Той не подценява зрителите, не ги принизява и омерзява със скалъпени нискостойностни зрелища. Той знае, че българите са изключително информирани, образовани и искат да гледат стойностни тв продукти. Вярва, че някой ден и в България (както в други държави) в най-гледаното време ще се излъчват документални и научно-популярни филми. И поради всичко това, той прави най-успешните телевизионни предавания.
Георги Тошев е готов за програмен мениджър на голяма телевизия, която ще смени посоките на кухите медийни стандарти.