Къде отидоха Големите надежди

Къде отидоха Големите надежди

Къде отидоха Големите надежди

Зрителски мисли за големите надежди

КОМЕНТАРИ

Подготвиха драгия зрител за нещо голямо. Основата беше стабилна – успешният конкурс на „Шоуто на Слави“ за избор на партньорка на г-н Андреев. След това рекламите, силната мотивация, хъс и блясък.
След това – началото, което силно шокира с неочаквана недодялана елементарност. Първият тв провал в историята на най-добрия тв продуцент – Маги Халваджиян. Защо се стигна до характерното „гледам и не вярвам на ушите си“? Най-вероятната причина е, че Маги е поверил реализацията на друг, защото той самият е ангажиран с друг голям проект – „Денсинг старс“. Но това драгият зрител не го интересува.
За любителите на детските изяви остава да дочакат новия проект на „Шоуто на Слави“ – „Пеещи семейства“. Явно съдбата пази и помага на екипа „Седем осми“ да се поучи от грешките на „Големите надежди“ и да реализира едно наистина добро за гледане музикално шоу. Дано!
А за „Големите надежди“ може само да съжаляваме, защото по това време нямат кой знае каква тв конкуренция, което може би ще е спасението да има кой да ги гледа.
Като не се пренебрегне часът на излъчване на това детско музикално предаване, нека отбележим и слабост във видеата, които представят участниците. Децата са вкарани в калъп, който заличава индивидуализма. Веднага след това се нарежда режисираното поведение на децата от човек, който е далеч от уменията си да общува с такива. Няма нищо приятно или модерно в това да накараш деца да имитират или да се държат като големи, освен ако не е самородно.
Но преди тези слабости се нареждат изборът на водещ. Драгомир Симеонов е добър за водещ, но не на такова предаване. Очевидният му дискомфорт по отношение на разликата във височината с неговата партньорка пък е изключително досаден. Скоро сигурно ще има нужда от наколенките на доктор Ливайн. Режисьорите би било добре да му осигурят комфорта (а вероятно и на детето) и да позиционират водещите в обособен кът за това, където да са седнали.
Освен озвучаването, светлинните ефекти са също слаб и неадекватен елемент в цялата визия. Да поставиш тези невинни създания в тази порочна светлинна визия е дори недостойно, защото все пак мотивите са комерсиални. Сцените дори в нощните заведения „Найт флайт“ и „Син Сити“ не са с толкова силно порочно внушение, породено от светлинните ефекти.
Но всичко това можеше да остане на заден план, ако не беше най-големият фал – журито. Толкова голям гаф, че „Големите надежди“ заслужават „Златен скункс“ за избор на жури. И е редно, тайно да си го дадат, както и да си дадат сметка за всички слабости в този формат. Пък, каквото може да се поправи пътьом.
А драгият зрител ще очаква от „Шоуто на Слави“ да не допускат големи грешки в подготовката и реализирането на „Пеещи семейства“. Дано, дано, че да има какво да погледаме с удоволствие, а не с вътрешното усещане за поредната тв безсмислица. Един добър знак е, че е съобразено в късния час да има до детето и родственик. Това е дори въпрос на естетика.
Та къде ги чакахме, то къде отидоха „Големите надежди“?!
Човек дори да е най-добрият тв продуцент, все някога се (го) проваля/т.

- Advertisement -