Къде отидоха Големите надежди

- реклама -

Къде отидоха Големите надежди

Зрителски мисли за големите надежди

КОМЕНТАРИ

Подготвиха драгия зрител за нещо голямо. Основата беше стабилна – успешният конкурс на „Шоуто на Слави“ за избор на партньорка на г-н Андреев. След това рекламите, силната мотивация, хъс и блясък.
След това – началото, което силно шокира с неочаквана недодялана елементарност. Първият тв провал в историята на най-добрия тв продуцент – Маги Халваджиян. Защо се стигна до характерното „гледам и не вярвам на ушите си“? Най-вероятната причина е, че Маги е поверил реализацията на друг, защото той самият е ангажиран с друг голям проект – „Денсинг старс“. Но това драгият зрител не го интересува.
За любителите на детските изяви остава да дочакат новия проект на „Шоуто на Слави“ – „Пеещи семейства“. Явно съдбата пази и помага на екипа „Седем осми“ да се поучи от грешките на „Големите надежди“ и да реализира едно наистина добро за гледане музикално шоу. Дано!
А за „Големите надежди“ може само да съжаляваме, защото по това време нямат кой знае каква тв конкуренция, което може би ще е спасението да има кой да ги гледа.
Като не се пренебрегне часът на излъчване на това детско музикално предаване, нека отбележим и слабост във видеата, които представят участниците. Децата са вкарани в калъп, който заличава индивидуализма. Веднага след това се нарежда режисираното поведение на децата от човек, който е далеч от уменията си да общува с такива. Няма нищо приятно или модерно в това да накараш деца да имитират или да се държат като големи, освен ако не е самородно.
Но преди тези слабости се нареждат изборът на водещ. Драгомир Симеонов е добър за водещ, но не на такова предаване. Очевидният му дискомфорт по отношение на разликата във височината с неговата партньорка пък е изключително досаден. Скоро сигурно ще има нужда от наколенките на доктор Ливайн. Режисьорите би било добре да му осигурят комфорта (а вероятно и на детето) и да позиционират водещите в обособен кът за това, където да са седнали.
Освен озвучаването, светлинните ефекти са също слаб и неадекватен елемент в цялата визия. Да поставиш тези невинни създания в тази порочна светлинна визия е дори недостойно, защото все пак мотивите са комерсиални. Сцените дори в нощните заведения „Найт флайт“ и „Син Сити“ не са с толкова силно порочно внушение, породено от светлинните ефекти.
Но всичко това можеше да остане на заден план, ако не беше най-големият фал – журито. Толкова голям гаф, че „Големите надежди“ заслужават „Златен скункс“ за избор на жури. И е редно, тайно да си го дадат, както и да си дадат сметка за всички слабости в този формат. Пък, каквото може да се поправи пътьом.
А драгият зрител ще очаква от „Шоуто на Слави“ да не допускат големи грешки в подготовката и реализирането на „Пеещи семейства“. Дано, дано, че да има какво да погледаме с удоволствие, а не с вътрешното усещане за поредната тв безсмислица. Един добър знак е, че е съобразено в късния час да има до детето и родственик. Това е дори въпрос на естетика.
Та къде ги чакахме, то къде отидоха „Големите надежди“?!
Човек дори да е най-добрият тв продуцент, все някога се (го) проваля/т.

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

CINELIBRI СТАРТИРА HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL 2020

ЗА ВТОРА ПОРЕДНА ГОДИНА CINELIBRI СТАРТИРА HUAWEI SMARTPHONE FILM FESTIVAL 2020 ЗА КЪСОМЕТРАЖНИ ФИЛМИ, ЗАСНЕТИ С HUAWEI P40 PRO  АЛЕКСАНДЪР СТАНИШЕВ, ЯНА ТИТОВА И ВАНЯ...

Протестиращите вдигат палатков лагер

В столицата и в над 10 областни града тази вечер е обявен национален протест. Протестът в 21-я ден на недоволство започна още...

“Алеята на книгата” на море

„Четенето е въпрос на национална сигурност“. Това заяви пред БГНЕС издателят Дамян Яков, който е участник в „Алеята на книгата“. „Нито съхраняването и...

СДВР: Нямаше физическо насилие при задържането на Петър Кърджилов

„Преди час се случи инцидент. От няколко дни предупреждаваме за това. На Орлов мост възрастна жена е спряла пред протестиращите и е...

Протестиращи простряха “мръсните дрехи на Борисов”

22-ият ден на антиправителствени протести в столицата започна с „We will rock you” на вечните Queen, ключовият Орлов мост продължава да е...

Палаткови лагери са блокирали трафика в София

Във връзка с протестните действия две възлови кръстовища в центъра на София са затворени - Орлов мост и "Цар Освободител" в района...