Галерия “СЕЗОНИ”

- реклама -

Галерия “СЕЗОНИ”

 представя

 изложба графика на

Йорданка Радева

„Емоции”

  12февруари 26февруари

откриване 12(вторник) февруари от 18.00ч.

  Галерия „СЕЗОНИ” има удоволствието да Ви представи изложба на необикновената художничка Йорданка Радева, позната на ценителите на изкуството с изящните си и изпълнени с носталгия графични отпечатъци.

IMG_0441Йорданка Радева(1944-2011г.) ще остане в историята на изкуството, като майстор на нежни, деликатни и ефирни пейзажи и композиции с фигури, характеризащи се с финес и без излишни щрихи. Това се разпознава и в живописните и творби отново показващи финият и нежен колорит на художничката. Тя улавя красотата, романтиката и есенцията на човешкият дух във вдъхновяващо чувствените си произведения.

Радева е родена в град Пловдив. През 1968 г. завършва Художествената академия в София, специалност Графика, при проф. Евтим Томов. До 1994 г. работи като моден дизайнер, изявява се и като живописец. Живее и твори в София, има девет самостоятелни изложби и редица участия на графични биеналета в България – Варна, Германия – Интерграфика Берлин, Унгария, Италия, както и в българо-японския проект “Изток–Запад”. Тя е носител на награда за цялостен принос в секция “Графика и илюстрация”,СБХ на годишната изложба “ГРАФИКА МАЛЪК ФОРМАТ” през 2009г. Нейни творби са притежание на много галерии в България, на държавни и частни колекции в Канада,Австралия, Бразилия, Германия, Русия, Япония, ЮАР (Фестивал на българската култура), Франция и Белгия(сградата на Европейската комисия).

Присъединете се към нас в галерия „СЕЗОНИ” за да станете свидетели на необикновеният творчески израз на забележителната Йорданка Радева. Очакваме Ви.

 

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -
Previous articleClassic FM
Next articleВносни врати