Доставят валута и златни кюлчета до домовете

 

За първи път у нас ще доставят до дома валута, златни и сребръни инвестиционни монети и кюлчета. Тази иновация за България, въведена от Tavex,  е рядко срещано явление по цял свят – има аналог само във Великобритания, а в Германия е в по-редки случаи, когато банките и някои финансови къщи предлагат тази услуга на по-големите си клиенти. В Европейския Съюз, и то не във всички страни членки, услугата се извършва от една и съща технологична компания.

Системата за доставка на валута (след като предварително е обменена онлайн), монети и кюлчета у нас , започва да работи от този месец, а пратката стига до адреса на клиента, до офис на „Еконт“ или клиентът може да вземе своя продукт от офис на веригата за валута и нвестиционно злато.
С този тип доставка вече ще се обменят пари лесно, бързо и удобно, във всяко едно кътче на страната, дори там, където няма подобна услуга, и без да се налага да се пътува до чейндж бюро в най-близкия град.    Спестяват се много проблеми –  ако човек обмени пари от произволно чейндж бюро, това носи след себе си потенциални негативи, от това, че държи сума пари в себе си, до това, че е загубил 30 минути да паркира или да отнеме от работното си време.

За да има сигурност при физическия пренос на ценните доставки, всяка пратка ще бъде защитена със застраховка, така че в случай на кражба, стойността на продукта се възстановява изцяло.

 

Отново от съображение за сигурност, всеки потребител, който иска да си обмени валутата онлайн, може да направи поръчка през сайта като анонимен, като неговите данни се използват само за създаванто на поръчката, но не се записват или използват за други цели. Има възможност да се направи и защитен акаунт на потребителя, където той може да следи инвестиционната стойност на продуктите, закупени от него. Всяко запитване за смяна или промяна на парола или други настройки на данните, се обработва от служител, а не с автоматизиран процес, гарантиращо, че няма да има случай, в който недоброжелатели могат да имат достъп до данните на клиентите.
През последните 10 години прогресивно нарастна броят на хора, дори държави, които премахват физическите пари от ежедневието си. Все по-масов става трендът да се използват дебитни или кредитни карти за разплащане в световен мащаб. Но при обмяната на валута, често в тези системи има негативи, като крайно неблагоприятният обменен курс в различните държави и между различните валути, както и допълнителните банкови такси, свързани с плащания в чужбина.

Start typing and press Enter to search