БНТ 2 влиза в софийското метро

БНТ 2

БНТ 2БНТ 2 влиза в софийското метро за рождения си ден

Пано от цветя с логото на телевизията ще украси Градската градина в столицата

 

 

С оригинален флашмоб в софийското метро ще изненада своите зрители и приятели най-младият канал на БНТ – БНТ 2 на 16 октомври, когато медията празнува втория си рожден ден.

В късния следобед на утрешния ден метростанция „Васил Левски” в столицата ще се превърне в импровизирана музикална сцена, за да отбележи подобаващо празника на телевизията. Една от изненадите там ще бъде участието на музиканти от Националното музикално училище „Любомир Пипков. Кои са те и какво ще направят в метрото – ще научите, ако точно в 18,30 бъдете на мястото на срещата. За тези, които не успеят да присъстват на събитието, екипът на телевизията ще заснеме и излъчи празника на 20 октомври, неделя, от 20:45 часа.

За да отпразнуват рождения си ден с всички свои приятели от столицата и България, екипите на БНТ 2 са подготвили много изненади и срещи на живо в различни градове на страната.

От 7 сутринта в Градската градина в София ще започне изработването на пано от цветя с логото на БНТ 2.

Импровизирани телевизионни екрани ще има на няколко ключови места в София, и там всеки ще може да сподели своите впечатления и да поздрави БНТ 2 за празника. Картонените еко екрани ще бъдат разположени на площад „Славейков” от 8:45 часа сутринта, пред паметника на Патриарх Евтимий от 9:00 часа и от 12:00 – на площада пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски”.

Специален гост на сутрешния блок „Добро утро с БНТ 2” ще бъде певецът и композитор Михаил Белчев, чиято песен „Булевард” е сигналът на телевизията. Той ще разкаже на водещите Карина Караньотова и Тони Рапонска за любимите си кътчета в София.

Празничен ще бъде денят и за приятелите на БНТ 2 от Варна, Пловдив, Русе и Благоевград. В крайдунавския град екипът на телевизията ще даде старт на маратон, в който участие ще вземат ученици от спортното училище в града. Техни връстници от Центъра по изкуствата в Благоевград ще изработят оригинална торта с логото на БНТ 2 по метода квилинг. Репортерите  във Варна  ще очакват жителите на града на входа на Морската градина с чаша чай и приемна за сигнали, свързани с живота в града и региона. Рожденият ден на телевизията ще даде начало и на  благотворителна кампания за спасяването на изключително ценен роял в Музея за история на Варна. Целта на екипа от морския град е да ангажира общинската администрация за намиране на средства за реставрацията на старинния инструмент.

Празнично ще бъде настроението и в следобедното предаване на живо „България днес“. От 16 до 17.30 часа студиото ще бъде на самия бряг на река Дунав, а домакините ще  покажат в преки включвания как майстори на уличните графити ще променят облика на Регионалния център в Русе. Пред Телевизионния център в Благоевград  ще звучи музиката на „Биг бенд – Благоевград“, ще танцуват „Влахов данс“. В пряко включване от Пловдивския драматичен театър репортерите на предаването и участници в спектакъла „Възвишение“ ще разкажат за кампанията на БНТ Пловдив. Инициативата „Заедно за театъра“ стартира след пожара, унищожил сцената това лято.

Празничната програма на БНТ 2 ще завърши с документалния филм „Възвишение“ – разказ за създаването на едноименния спектакъл по романа на Милен Русков. Филмът документира всички прояви на съпричастност  на граждани и институции за възстановяването след пожара на   Драматичен театър- Пловдив.

- Advertisement -