КАК ДА СПАСИШ ДЕТЕТО СИ ОТ НАРКОТИЦИТЕ?

iskreno_i_lichno_fb_bigДнешното издание на предаването „Искрено и лично” насочи своето внимание към наркозависимите. Специален гост в студиото бе майка, чийто син има този проблем. Жената пожела да остане в анонимност, заради социалното си положение и малкия град, от който идва идва. Специално поканени за коментар в студиото на “Искрено и лично” бяха: Атанас Станков и Найден Андреев – двама силни, преодоляващи себе си млади хора, директорът на терапевтична програма “Билани” – психотерапевт и консултант в “Искрено и лично” – Елена Тачева, Габриела Василева – Мис България 2012 и астрологът Кирил Горанов.

В студиото на „Искрено и лично” майката сподели, че родителите последни научават и приемат истината. Реалността за нея е дошла като тежък шок. Съмненията относно сина ѝ са се появили, когато тя забелязва промени, които са настъпили в неговото поведение, компания и хигиенни навици.

Отношение по темата взеха успешно излекувалите се от своята зависимост – Атанас Станков и Найден Андреев. Момчетата споделиха, че пътят е много труден, а болката е голяма. Първоначално са започнали с марихуана, след което са преминали на по-силни наркотици. В тях те откриват спасение от проблемите. Казват, че са загубили всичко, което са имали.

Терапевтична програма „Билани” е тази, която предлага лечение на наркозависимите. Програмата е изготвена специално за хора, които са дошли да се лекуват от своята зависимост. Съобразена е с особеностите на всички аномалии, които възникват при лечението. Елена Тачева – директор на тази програма и консултант в предаването, споделя, че финансовата страна пречи на всеки да се лекува, защото „хората искат да се излекуват, искат да бъдат нормални, но нямат финансовата възможност.”

Всеобщо е мнението, че обществото не знае нищо за тази болест, а тя трябва да получи гласност. Зависимостта е болест! Родителите на наркозависимите трябва да имат много търпение, воля и да се опитват по всякакъв начин да достигнат до своето дете и да не спират да се борят за него…, заедно с него!

Не ни пропускайте и в сряда, защото ни очаква среща с известния певец Мустафа Чаушев и дъщеря му Ажда. В рубриката „Близки хора” те ще говорят откровено и емоционално за техните отношения, за родителската любов и подкрепа и за сянката на известността.

Start typing and press Enter to search