Зелената линейка

- реклама -

„Зелената линейка” с инициатива за доброволно кръводаряване

 

Този месец уникалното здравно реалити на БНТ „Зелената линейка” организира инициатива за доброволно кръводаряване. Тя стартира с акция пред Националния център по трансфузионна хематология (НЦТХ) в София. Целта на екипа на „Зелената линейка” е да мотивира повече хора да бъдат доброволни кръводарители.

Този четвъртък, в студийната част на здравното реалити „Зелената линейка” на предаването „Денят отблизо” с Мария екипът ще коментира темата за проблема с кръводаряването и доброволците у нас, за недостига на кръв и кръвна плазма в лечебните заведения и за т. нар. черен пазар на кръв. Специален гост ще бъде Директорът на Националния център по хематология и трансфузиология (НЦХТ) доц. Андрей Андреев.

В специалното издание на здравното реалити в студиото с водещ Мария Андонова ще гостуват специалисти по хематология, представители на спешни травматични центрове от страната и здравни специалисти от центрове по кръводаряване, които ще споделят своето мнение по проблема.

За това какви са причините все по-малко хора да даряват кръв и кои са липсващите кръвни групи в кръвните банки, ще разберете от здравното реалити „Зелената линейка”.

Уникалното по рода си предаване проследява най-острите и актуални проблеми в здравеопазването през погледа на гражданите, пациентите и екипа от медицински специалисти на предаването. То показва герои от различните населени места, които разказват как изглежда здравната система през очите на пациентите. Гости в студиото са и хората, от които зависи здравната политика и развитието на здравната система в България.

 

Гледайте здравното реалити „Зелената линейка” в „Денят отблизо” с Мария, всеки четвъртък от 10:10ч. само по БНТ1!

- реклама -