Ясни са менторите в Star Machine

0
77

Следващият live епизод на Star Мachine е на 8 януари от 19,45 ч., когато кандидатите за слава ще се представят с откъси от български и световни комедии

Четирима от най-атрактивните артисти в българското кино и театър са менторите в Star Machine, първото актьорско реалити в българския ефир, което върви от началото на декември по TV7. На Бъдни вечер те бяха представени в първия live епизод на риалити формата, заедно със своите отбори.

„Петте димящи дула“ се нарича групата на Стоян Алексиев и Валери Йорданов, „Ангелите на Касиел“ са избраниците на ексцентричната Касиел Ноа Ашер, а „Бандата на Марий“ са фаворитите на Марий Росен.

15-те кандидати за голямата награда – двугодишно обучение във Филмовата академия на Ню Йорк, пяха хитове на The Beatles, Queen, Кайли Миноуг и Роби Уилямс, Monty Python, „Тоника“. Журито не спести суперлативите си, а публиката в Модерен театър аплодираше и скандираше „още“.

Следващият live епизод на Star Мachine е на 8 януари от 19,45 ч., когато кандидатите за слава ще се представят с откъси от български и световни комедии. TV7 ще излъчи на 3 и 5 януари от 19,45 ч. риалити епизодите, които ще разкрият екшъна, интригите и пикантериите около подготовката за второто предаване на живо.

За менторите

Валери Йорданов, който започна кариерата си в „Хайка за вълци“ и направи в „Емигранти“ ярък персонаж в стила на ранния Жан-Пол Белмондо, се записа в историята на модерното българско кино като режисьор на „Кецове“ и един от сърдитите млади хора, играещи в разтърсващата история. Сред големите награди за филма са и сълзите на Жералдин Чаплин след прожекцията на Московския кинофестивал. Йорданов, който има „Аскеер“ за Бръчков в „Хъшове“, е сред златните момчета на Народния театър. Прочут е със страстта си към татуировките, бокса, лова на глигани и кастингите.

Стоян Алексиев, един от най-големите аристократи в българския театър, е властелинът на историческите персонажи – Матей Миткалото, Робеспиер, Макбет, Сократ. Неговият Хардинг в „Полет над кукувиче грездо“, е изключителен. Актьорът, който има „Аскеер“ за главната роля в „Топлината през ноември“, е сред най-търсените майстори и в киното – от „Вчера“, „Време разделно“ и „За къде пътувате“ до „Сирна неделя“ и „Откраднати очи“. Кастинг директорите на холивудските и европейските продукции, които снимат тук, мечтаят той да застане пред камерите им.

Екстравагантната Касиел Ноа Ашер, която успя да нацелува в ефир водещия Иво Аръков за ужас на неговата сценична партньорка Лидия Инджова, е прочута още от 90-те години с нестандартните роли и голотата си в „Амок“, „Дон Жуан в Ада“, „“Любовникът“, „Сън в лятна нощ“, „Спомен за една революция“, „Джойс“, „Фауст“. Нашумява в киното във „Всичко от нулата“, „Сватба“, „Огледалото на дявола“, „Зад кадър“. Скоро ще я видим в „Цахес“ на Анри Кулев. Като режисьор провокира с „Ане/Мъртви градове“, „Оксижен“, „Кокаин“. Моноспектаклите „Доброто тяло“ и „Нещо по-хубаво…“ печелят дори враговете й. Касиел обаче мечтае да постави „Мадам Бътерфлай“.

Марий Росен – режисьорът, който играе и пее, се налага с „Жираф“, „Бели нощи“, „Пластилин“, с общия му проект с руския DJ Константин Тимошенко – Help Me Jones, и видеоклипа Rage of Mine. Кръстник е на дебютния албум на Nasekomix – Аdam’s Bushes Eva’s Deep. Пише текстовете за вокалистката на Nasekomix Рони, с Тимошенко правят фурор на подиума на фестивала Exit в Нови Сад. Постави „Тест“ на Елин Рахнев в Сатирата и се подвизава в Народния театър.

 

Източник: http://tv7.bg/

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.