World stories

- реклама -

World storiesЗавръщането на нюйоркските „стенни кучета” в

 „World stories: малки истории от големия свят”

 И как инженер от Йордания е на път да предизвика революция в строителството с нов вид цимент

 Кои са стенните кучета в Ню Йорк и възможно ли е в цимент да добавим морска вода и хартия? Отговори на тези въпроси ще даде утрешният епизод на “World stories: малки истории от големия свят”.

 Първото място, до което водещият Живко Константинов ще ни отведе, е Южна Корея. Там черните кутии се използват вече не само за самолетите, но и за колите, а съвсем скоро дори ще станат задължителни за обществените автомобили и автобусите.

 Веднага след това от Южна Корея ще се озовем в австралийския щат Куинсланд, където се води безмилостна битка между ловците и защитниците на правата на животните. Как едно видео шокира цялата държава и принуди властите да вземат мерки, ще разберем от репортажа на телевизия Си Би Ес.

 Как инженер от Йордания създаде нови вид цимент, добавяйки съставки като морска вода и хартия, и дали не е това крачка към революция в строителството? И още – кои са „стенните кучета” в Ню Йорк и как ръчно рисуваната реклама се завръща в Голямата ябълка, кой е бил древният еквивалент на баскетбола в цивилизацията на маите и кой е човекът в Румъния, който има у дома си повече от 200 стари радиоприемника.

 

„World stories: малки истории от големия свят” – всяка събота от 07.30 с водещ Живко Константинов.  

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -