Великденски празници с БНТ

- реклама -

 

bntВ навечерието на най-светлия християнски празник Великден Българската национална телевизия отново ще предложи на зрителите си разнообразна празнична програма със специална селекция от филми и концерти.

На 1-ви май БНТ1 ще излъчи премиерно наградения с куп международни и български награди игрален филм на режисьора Константин Божанов „Аве”. БНТ 2 ще предложи на зрителите си българската кино класика „Да обичаш на инат” с Велко Кънев и Мария Статулова, а БНТ Свят, наградения с общо 5 награди филм „Шивачки” с участието на Александра Сърчаджиева, Виолета Марковска, Елен Колева. От 20:30ч. БНТ1 и БНТ Свят ще предадат на живо и Тържествения митинг-заря по случай 137 години от Априлското въстание от Панагюрище.

Празничната програма на БНТ на Велики четвъртък продължава със заглавията „Куче в чекмедже” (БНТ1), „Вчера” (БНТ2) и „Пътят към върха” на режисьора Валентина Фиданова-Коларова (БНТ Свят). На 2-ри май зрителите на БНТ1 ще могат да се насладят и на 29-ти международен цирков фестивал в Монте Карло по БНТ1 и  концертите – 40 години „Щурците” по БНТ2, и „Туй, що не гасне…” – фолклорен концерт с участието на ансамбъл „Тракия”, група „Булгара” „Ева квартет”, ансамбъл „Чинари” и др. по БНТ Свят.

В деня на Разпети Петък БНТ1 стартира излъчването на 4-ти серийния игрален филм „Иисус от Назарет”, който зрителите ще могат да проследят до Великден. БНТ1 ще излъчи премиерно и наградения от Асоциацията на европейските обществени телевизии СИРКОМ филм на режисьора Мария Николова „Жълто куче” с участието на Стефан Щерев, Красимир Доков, Силвия Петкова, Савако Мори, Силвия Лулчева. БНТ2 ще предложи на зрителите си филмите „Бариерата” и „Джейн Еър”, а БНТ Свят – „Аварийно кацане” и „Пазачът на Мъртвите”. В програмата на БНТ1 на 3-ти май е включен и спектакълът „Хайгашод Агасян – 60”, посветен на юбилея на композитора.

 В съботния ден преди Великден БНТ Свят ще излъчи филмите „Осъдени души” и комедията на режисьора Рангел Вълчанов – „За къде пътувате”. По БНТ2 зрителите ще могат да гледат филма „Опасен чар”.

От 23:20ч. БНТ ще излъчи пряко Празничното пасхално богослужение в пряко предаване от патриаршеския катедрален храм „Св. Александър Невски”.

На Великден по традиция от 10:55ч. националната телевизия ще излъчи празничното богослужение за Второ Възкресение в пряко предаване от Катедралния храм на Софийска митрополия „Св. Неделя”.

В празничния ден БНТ1 ще зарадва зрителите си с гала спектакъла „Цирк на бъдещето”. По БНТ2 те ще могат да гледат българската комедия „От нищо нещо”, както и американският игрален филм „Млъкни и ме целуни”. БНТ2 ще излъчи и специалната програма, подготвена от РТВЦ Варна –„Флашмоб за Великден”.

БНТ Свят ще предложи на зрителите си филмите „След края на света” и „Оркестър без име”, както и концерта на Росица Кирилова „Защото те обичам”.

 

Весели празници с програмите на

Българската национална телевизия!

           

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Моята булчинска рокля (откъс)

Излезе от печат сборникът „Моята булчинска рокля“, в който 44 неслучайни жени разказват своите съвсем истински истории. Съставител е Жанина Драгостинова. Представянето на книгата...

Две нови програми в подкрепа на бизнеса, обяви премиерът Борисов

Допълнителни 68 млн. лв. предвижда правителството за подкрепа на предприятията с над 500 000 лв. оборот и други почти 80 млн. лв. се отпускат...

79 ден на протеста: Изненада за Столична община

За 79-и път се събраха недоволните граждани на антиправителствен протест в центъра на София, а исканията им остават все така непроменени –...

Николо Коцев: Мислещите и работещите хора винаги успяват

„Надявам се, че скоро ще се намери лекарство и ваксина. Аз лично смятам, че до 5-6 месеца нещата ще се нормализират“, коментира...

Билярски: Драги Георгиев публикува документи за българина Гоце Делчев

Гоце Делчев се самоопределя като българин в цялата документация, която сме прегледали. Това заяви специално за БГНЕС историкът Цочо Билярски, който е...

Бяла и жълта боя, и яйца полетяха към сградата на ДПС

За 78-ми път се събраха недоволните граждани на антиправителствен протест в центъра на София, а исканията им остават все така непроменени –...