„Валя Крушкина – журналистика за хората“

- реклама -spot_img

„Валя Крушкина – журналистика за хората“Раздадоха първите медийни награди “Валя Крушкина”

Журналистът на БНТ Мария Чернева с награда в категорията

„Електронна медия”

 

Първите медийни награди „Валя Крушкина – журналистика за хората“ бяха връчени на официална церемония вчера в Студио 1 на Българското национално радио. Наградите са учредени от едноименния фонд, в памет на журналиста на БНТ Вaля Крушкина, която не успя да се пребори с болестта.

 

Над 50 бяха номинираните журналисти в четирите категории в конкурса. В категорията „Печатна медия” бяха отличени журналистите от в-к „Капитал” Зорница Стоилова и Люба Йорданова. Отличието в раздел „Електронна медия” получи журналистът на БНТ Мария Чернева, а в „Онлайн медия” – Иван Бедров. Наградата „Млад Журналист” бе присъдена на Юлия Христова от Радио Шумен. От номинираните бяха излъчени и носителите на голямата награда “Валя Крушкина” за цялостен принос в отразяването на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат  или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост – Асен Генов и Константин Павлов.

 

Всички наградени, според журито, в най-пълна степен са заслужили тези призове, защото са обръщали внимание на малките хора, на онези истории, които преобръщат човешки живот и съдби.

 

Годишните награди за журналистика в памет на Валя Крушкина са създадени с надеждата, че медиите в България ще се обединят в подкрепа на каузата на обективната журналистика, с отношение и толерантност към проблемите на обществото и хората.

 

- реклама -spot_img
Previous articleКЛУБ SUGAR
Next articleСъбуди се