Урок по тенис


Урок по тенис

Тихомир и Страшимира с изключителна грижовност отглеждат дъщеря си Есил. Заедно и поотделно кроят планове за нейното бъдеще всеки ден. Зачената с непланирана страст, на плажа, под звуците на песента „Елмаз“ на Есил Дюран, малката красавица неусетно израстна. В училище е най-добрата, на уроците по пеене е най-добрата, на тренировките по тенис е най-добрата. Изобщо, Есил е най- добрата за радост на мама и татко.

Тайните мечти на баща й са свързани със спорта. Той планира тя да стане  тенисистка на световно ниво. Напоследък, основното, което го вълнува по този повод е какъв модел GSM да й купи за петнадесетия рожден ден. Ами, не е малка, време и тя да си има мобилен телефон и да получава SMS-и. Ще ги четат заедно, ще измислят отговори, какво по-забавно?! А и го заслужава, постигнала е толкова победи по състезания. Чака я велико бъдеще. Ще обиколи цял свят, от състезание на състезание, а той ще я придружава. Тихо и мирно, Тихомир работеше по осъществяването на този план. Беше доволен, че съпругата му полагаше всички усилия да поддържа перфектен външен вид на красивата Есил.

Майката на Есил, обаче, тайно, но агресивно планира тя да стане певица. Грижи се редовно за външния й вид. Старае се косата на дъщеря й да е винаги дълга до кръста и без цъфтящи връхчета. Бозата за закуска е задължителна. Примирява се с тренировките по тенис, на които баща й държи, само защото това поддържа фигурата й. Страшно настоява за уроците по пеене и решително обмисля план как да се преселят от Банкя в Димитровград. Вижда Есил като известна певица, обикаляща от турне на спа процедури, от шопинг на турне, от турне на почивки по екзотични острови, а тя ще я придружава.

Официално, плановете за Есил, пред цялата фамилия, се въртяха около желанието малката красавица да учи право. Основното намерение е тя да стане истинска съдийка. По този повод всички от сплотеното семейство  с нетърпение следяха всеки епизод на „Седем часа разлика“. Тихомир и Страшимира бурно се възхищаваха на Таня Стоева, с идеята детето да се впечатли. Но смутено пропускаха факта, че Есил се влюби в Кирил Коцев. Тя спря да прикрива това след епизода, в който героят изяде една ябъка в колата си. Всяка вечер  Есил също изяждаше по една ябълка, прегръщаше възглавницата си и заспиваше потънала в мечти. Представяше си как в трети сезон на култовия сериал се целуват с Кирил Коцев на задната седалка на луксозен автомобил. От съседната кола Таня Стоева ги наблюдава и се скъсва от ревност, а Милото й подава ябълка, за да я успокои. Така заспиваше в блаженство, всяка вечер. 

В очите на Тихомир и Страшимира, Есил е природно интелигентна. Неведнъж са  пропагандирали пред семейните си приятели, колко е умна дъщеря им. А и не пропускат да изтъкнат качествата на детето при всяка сбирка с по-влиятелните си приятели. Дори тази вечер са ги поканили на гости. Естествено, не безкористно, а с добре обмислено намерение. Целта е гостите им да поканят още по-влиятелни техни приятели на наближаващия петнадесети рожден ден на Есил. Планират празненството да се състои в заведението на тенискорта в Банкя. Идеята е там всички да се впечатлят, колко е умно, красиво и талантливо това дете и да помогнат за бъдещето му. Евентуално, като начало, с една професионална фотосесия за популярно списание.  А всички снимки от празненството ще качат във Фейбук. До това събитие оставаше само седмица. Скоро ученичката щеше да бъде и известна. Все пак става на петнадесет – време е. Стабилна основа за един бъдещ съдия.

Както и очакваха, Есил не закъсня. Прибра се ведната след тренировката си. Гостите с нетърпение очакваха да видят тенесистката по спортен екип, леко изпотена и с шоколадов тен, открояващ  широката й усмивка. Бяха чули толкова прекрасни истории за нея тази вечер. Силният трясък на вратата доказа, че чашите на масата са истински кристал. Още не беше утихнал мистичният им звън и Есил се появи на прага.

–       Тате, мамо, познайте колко зъба имам?

–       Петнадесет – пошегува се баща й и цялата маса се развесели. Тихомир и Страшимира гордо и щастливо погледнаха дъщеря си. Всъщност, всички гледаха към нея.

–       В коя ръка? – попита Есил и се усмихна широко, стискайки юмруци.