Уакс Тейлър вечеря френски Рататуй

Уакс Тейлър

Популярният трип-хоп продуцент Уакс Тейлър вечеря френски Рататуй срещу Руската църква и обиколи нощна София

Уакс Тейлър, който днес вечерта има концерт, се запозна по-подробно със столицата вчера, като се наслади на свободна програма. Той и музикантите му решиха да опитат какво е да си клиент на български ресторант и как върви нощният живот в София. Музикантът идва за втори път, но едва при това посещение, има повече време да се запознае подробно с живота в столицата. Уакс Тейлър и музикантите му се настаниха в столичния ресторант Corso срещу Руската църква, и се почерпиха със запечен френски Рататуй с киноа и глазирани свински ребра по стара австрийска рцепта. Французинът не изневери на националния си вкус и предпочете познати деликатеси, вместо традиционни за българската кухня ястия. Сред предложенията от заведението имаше поширана сьомга в масло с бадеми, ризото, торта с маскарпоне и атрактивна кестенова торта. След приключване на вечерята, музикантите предприеха нощна разходка в столицата.

Жан-Кристоф льо Саут, популярен с артистичния си псевдоним Уакс Тейлър, пристигна в София с групата си, която е в обновен състав и за първи път с участието на барабанист.

Албумът By Any Beats Necessary, който ще представят тази вечер в Sofia Live Club, отразява намерението на французина да създава музика, в която се срещат всякакви музикални стилове и похвати. Без да изневерява на бийтовете, които стоят в основата на творчеството му, новият му проект комбинира блус, психеделичен рок, соул, фънк и хип-хоп.

Уакс Тейлър
Снимки: Лилия Йотова
- Advertisement -