Темата на Нова

- реклама -

Събота, 14 юли, 19.30 ч.

Тема: Хвани ме, ако можеш

Автор: Живко Константинов

Оператор: Кирил Тасев

 

Хоризонт. Висотомер. Практика. Хоризонт. Завой надясно. Висотомер. Поглед надолу. 3000 метра височина…

 Това е само малка част от емоцията да скочиш с парашут. Точно това ще направи репортерът на Нова ТВ Живко Константинов за първи път в утрешното издание на „Темата на Нова” /14 юли/. Той не само ще се хвърли във въздушната бездна, но ще ни срещне отблизо с това уникално изживяване.

 Скачането с парашут отдавна не е привилегия единствено на военните. Днес то е вид спорт, който може да бъде практикуван от всеки, без значение дали си на 80 или на 10 години. За други това е и единственият начин за набавяне необходимата доза адреналин. А адреналинът от скок с парашут, казват, че не може да се сравни с нищо друго. Противоречивите чувства, когато си на ръба на самолета, на 3000 метра височина, скачането, 40-50 секундно свободно падане, скорост 240 км. в час, тишината след отварянето, реенето над земята… и осъзнаването, че нещата винаги изглеждат по различен начин, когато погледнем на тях от високо.

  

Неделя, 15 юли, 19.30 ч.

Тема: Алтернативна икономика

Автор: Данаил Глишев

Оператор: Десислав Митов

 Как 80 хиляди души намериха начин да преборят кризата и да решат личните си и житейски проблеми? Това ще ни покаже репортерът Данаил Глишев в неделния епизод на „Темата на Нова”. Мястото е Волос, където жителите на града създават една нова и алтернативна социална икономика. В основата стоят идеите на млади хора, вярващи в социалната справедливост. Именно те развиват идеята за цяла система за покупки и продажби, предоставяне на услуги и обучение без пари. Нарекли са я ТЕМ – търгуват с темове, срещу които получават реални стоки.

 Тази смела система променя значително живота на волосчани – дава им сигурност, социална и морална ангажираност и им напомня истината, че щастието не е в парите, а в това да намериш начина, по който да държиш живота в собствените си ръце.

 ТЕМ системата и нейните икономически, социални и морални предимства – в „Темата на Нова”, тази неделя с автор Данаил Глишев 

- реклама -