Телевизионно лято с БНТ

- реклама -

Лятото обещава да е слънчево и заредено с много положителни емоции, които зрителите ще открият в лятната програма на БНТ. 2012-та е годината, белязана от две големи спортни събития – Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна и Летните олимпийски игри в Лондон. Почти два месеца през лятото БНТ ще отдели на големите спортни мероприятия. Месец юни /08.06-01.07.2012/ е посветен на футбола, а дисциплините, включени в летните олимпийски игри ще радват спортните фенове в края на юли и началото на август /28.07-12.08.2012 г./.

Разнообразна филмова програма за цялото семейство ще забавлява зрителите с Филмовото лято по БНТ. Програмата за децата включва емблематични детски сериали като „По следите на капитан Грант”, „Васко да Гама от село Рупча”, но и съвременни български заглавия като детския сериен филм „Магна аура – изгубеният град”, който вече стартира в ефира на БНТ1. Няма да липсват и заглавия от съвременното българско кино, които безспорно доказаха качество си на световните филмови форуми като „Прогноза” на Зорница София. За почитателите на филмови класики БНТ ще излъчи култовите филми „Оркестър без име”, „Комбина”, „С деца на море”, „Йо-хо-хо”, а специално подбрани качествени заглавия от световното кино, като „Вики Кристина, Барселона”, „Една добра жена” и др. ще очароват зрителите през летните уикенди.

Европейското първенство по футбол и Олимпиадата ще наложат промени в програмната схема на телевизията, като повечето предавания в активния летен сезон ще излязат във ваканция.

Позициониране на предаванията в лятната програмна схема на БНТ:

Евро 2102 – от 8 юни до 1 юли

Олимпиада 2012 Лондон – от 28 юли до 12 август

„Денят започва” – юни, юли и август в ефир

„Денят започва с култура” – юни, юли и август в ефир

„Референдум” – почива през юни и август; юли е в ефир

„Панорама” – почива юни и август; юли е в ефир

„Денят отблизо” – ще е в ефир юни и юли, през август е във ваканция

„Денис и приятели” – лятна ваканция

„Бързо, лесно, вкусно” – лятна ваканция

„Апартаментът” – юни е в ефир, юли и август – ваканция

„Животът и други неща” – юни е в ефир, юли и август е във ваканция

„Денят започва в неделя” – до 22 юли е в ефир, след това ваканция

„Неделя х 3” – юни е в ефир, юли и август е във ваканция. На 17 юни предаването ще се излъчва от Созопол.

„Шоуто на канала” – юни и юли в ефир; август – ваканция (ще излъчват сборни предавания – най-доброто от изминалия сезон)

- реклама -