СВЕТЪТ В ЕДИН ТЕЛЕФОН

- реклама -spot_img

Първото по рода си партньорство в ИКТ сектора

VIVACOM и швейцарската компания pCloud изненадаха специалисти и потребители с иновативен проект за българския пазар

Стартира първото по рода си партньорство на българския пазар – българският телеком VIVACOM и швейцарската компания за облачни услуги pCloud обединиха своето ноу-хау, за да предложат иновативна услуга, която дава достъп на потребителите до облачно пространство и ултрабърза интернет връзка. Водещата телекомуникационна компания и клауд компанията, лидер на българския пазар, представиха своето приложение VIVA pCloud, което дава достъп до 128 GB облачно пространство, като част от избрани планова от тарифните линии Smart и iTraffic. На клиентите на всички останали планове на VIVACOM, VIVA pCloud 128 GB ще се предлага с месечен абонамент от 2,99 лв./месец.

Сътрудничеството бе обявено официално днес след обсъждане на тема „Иновативни партньорства в ИКТ сектора“, в което участваха двете компании и медии от ИТ и бизнес сферата. Като основни мотиви за иновативното сътрудничество партньорите посочиха своята обща мисия да предложат неограничени възможности за комуникация на своите клиенти и да им предоставят достъп до техния виртуален свят, където и когато пожелаят.

„Партньорството ни с pCloud е поредното доказателство, че VIVACOM като модерна и отворена към иновациите компания е ориентирана към клиентите и се стреми винаги да им предложи точно това, което е най-необходимо и важно за тях“, заяви Стефан Хинков, старши мениджър „Услуги за частни клиенти“ във VIVACOM.

„Потребностите на съвременния човек, свързани с комуникацията и технологиите, не биха могли ясно да се разграничат, напротив, стават все по-тясно свързани. Приложението VIVA pCloud дава на нашите клиенти достъп до облачна услуга: повече място за съхранение и споделяне на снимки, видео клипове, музикални и други файлове, както и постоянен достъп до тях от всяко устройство и по всяко време“ – сподели Тунио Зафер, главен изпълнителен директор на pCloud. „80% от случаите, когато човек изгуби информацията си, са: 44% – забравени смартфони, 25% – откраднати, и 31% – унищожени телефони. С VIVA pCloud нашите клиенти могат да избегнат всяка една от тези ситуации“, допълни още г-н Зафер.

Приложението може да бъде свалено от VIVA Apps на всяко Android устройство, a предоставеното пространство от 128 GB позволява на потребителите да увеличат паметта на телефона си до 16 пъти и да имат винаги свободно пространство за своите файлове. Клиенти със смартфони и таблети с различна операционна система могат да се възползват от услугата, след като свалят приложението от Apple AppStore и се регистрират преди това на сайта www.pcloud.com/vivapcloud. В 128 GB се побират 10 000 е-книги, до 60 000 снимки или до 30 000 любими песни.

Двете компании заявиха, че в зависимост от резултатите от сътрудничеството планират по-мащабно партньорство, насочено към решения за българския бизнес.

Новият пакет VIVA pCloud е достъпен от 15 февруари в търговската мрежа на VIVACOM.

ИНИЦИАТИВИ

- реклама -spot_img