Сутрешният блок на БНТ

- реклама -spot_img

Сутрешният блок на БНТ ще бъде със зрителите през цялото лято


Сутрешният блок на БНТ ще бъде в ефир през цялото лято. Водещата на „Денят започва” Жени Марчева ще почива последната седмица на месец юли. Ще я замести нейният колега от икономическите новини Марио Гаврилов.

През месец юли водещи на „Денят започва с култура” ще бъдат Анна Ангелова и Даниел Ненчев, а през август екранната двойка Александра Гюзелева и Георги Ангелов. От 20 август до 8 септември предаването ще се излъчва на живо от Празниците на изкуствата Аполония в Созопол.

През летните месеци екипът на предаването ще предложи на зрителите нови рубрики. Една от тях стартира на 6 юли като съвместен проект на БНТ и НАТФИЗ.  Всеки петък гости в студиото ще бъдат млади студенти и техните преподаватели, за да представят свои курсови и дипломни работи. Зрителите ще надникнат в творческата работилница на талантливите кадри от Националната академия за театрално и филмово изкуство.

Друга рубрика на „Денят започва с култура” е „Столът”, която стартира от 12 юли. Всеки четвъртък една от атракциите на кампанията „Малкото голямо четене”  -големият стол, ще бъде поставен на различни места в столицата и ще очаква малки и големи да седнат на него и прочетат откъси от любимите си книги. Тази рубрика е естествено продължение на двете успешни кампании на БНТ в подкрепа на четенето и книгите.

Предаването „Денят започва с култура” ще продължи да информира зрителите за най-важните културни събития и ще отрази най-интересното от „Джаз фестивала в Банско”, „Spirit of Burgas”, „Моцартови празници” в Правец 2012 и всичко най-интересно от лято 2012.

- реклама -spot_img