SOS Детско селище Трявна впечатли Део и кака Лара

SOS Детско селище Трявна впечатли Део и кака ЛараИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ И ТОП ГОТВАЧИ ГОСТУВАХА
НА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА В ТРЯВНА

Певецът Део и обичаната от всички деца кака Лара готвиха с децата от SOS селището

На 6 април 2014 г. родителите и децата от SOS Детско селище Трявна станаха домакини на поредното събитие от инициативата на Бульони MAGGI® „Топла супа всеки ден“. На гости им бяха любимецът на малки и големи – певецът Део, обичаната от всички деца кака Лара, които с помощта на едни от най-изявените шеф готвачи в България приготвиха любимите ястия на SOS семействата.
Сред тях бяха президентът на Евро-Ток България и един от най-изявените кулинари – Жоро Иванов, световно-признатият Андре Токев, готвил за имена като Франц Бекенбауер, Борис Бекер, „Оейзис”, Вал Килмър и Бил Клинтън, безкомпромисният член на журито на предаването Lord Of The Chefs – Ивайло Петков, талантливият кулинар и специалист по италиански специалитети Пламен Петров.
В менюто преобладаваха типично български ястия като таратор и пълнени чушки. Разбира се, не липсваше и едно от най-важните ястия в ежедневното балансирано меню – топла супа. Сред рецептите се отличаваха кюфтенца по Тревненски, крехки пилешки крилца с мед и сусам, печено пиле с ориз по Гергьовски, както и десерти – Дамски каприз, сладкиш, плодова салата, бисквитена торта и още много други вкусотии.
Всички деца и SOS родители се включиха активно в готвенето и след изпълнената с положителни емоции и многобройни детски усмивки сутрин заедно седнаха на голям семеен обяд, за да споделят вкусните ястия и топлите семейни моменти в компанията на своите гости.
В рамките на кампанията „Топла супа всеки ден“ Бульони MAGGI® правят дарение в полза на SOS Детски селища България, предназначено за осигуряването на основна част от ежедневно меню на децата през цялата 2014 година. Основната цел на събитията в рамките на инициативата е децата и техните SOS родители да получат полезни знания и умения за приготвянето на балансирана храна у дома и да научат колко важно е супата да бъде неразделна част от ежедневното меню на малчуганите.
Обединените под шапката на кампанията „Топла супа всеки ден“ приятели гостуват често в селищата в село Дрен и град Трявна. Това дава възможност на децата в селищата да се потопят в атмосферата на кухнята и да усетят колко приятно и забавно може да бъде готвенето у дома.

ПОВЕЧЕ ЗА SOS ДЕТСКИ СЕЛИЩА БЪЛГАРИЯ:
Вече 23 години SOS Детски селища България работи за по-доброто бъдеще на деца, лишени от родителска грижа или в риск да загубят подкрепата на своите родители. Българското сдружение е равноправен член на международната организация SOS Детски селища, която обединява самостоятелни национални SOS сдружения в 133 страни. В България Сдружението полага грижи за над 700 деца, живеещи в SOS детските селища в Трявна и Дрен, в SOS младежките домове в София и Велико Търново и обхванати в програмите по подкрепа на семейството и превенция на изоставянето в София, Габрово, Велико Търново и Радомир.

ПОВЕЧЕ за Бульони MAGGI®:
Кулинарният бранд MAGGI® е пръв помощник на домакините по света от далечната 1883 година и се е превърнал в техен източник на вдъхновение в ежедневното приготвяне на вкусни ястия. В България Бульони MAGGI® са най-предпочитаните от потребителите кулинарни продукти.
Чрез хубавата храна показваме грижата си към своите близки, споделяме заедно с тях положителни емоции и моменти. Партньорството на марката и SOS Детски селища се основава на общите ценности, които споделят те. Стремежът към осигуряване на нормална семейна среда е от изключително значение за пълноценното израстване на децата. В кампанията под мотото „Топла супа всеки ден“ марката ще сподели своя дългогодишен кулинарен опит със SOS семействата, докато заедно приготвят любимите ястия на децата и се забавляват заедно

Start typing and press Enter to search