Шатра

Грандиозното посрещане в „Шатра“ започва утре в 21.00 ч. по Нова ТВ

 

Тъпан и червена черга за Андрей Слабаков, Джуджи и Любо в ромската махала в Кюстендил

 

ШатраКато във филм на Костурица, с цигански оркестър и шумни възгласи новите съседи организират невиждано посрещане на родните ВИП-ове още с влизането им в ромската махала „Изгрев” в Кюстендил. БГ звездите нямат никакво време за адаптация. Те получават първата си мисия веднага и трябва бързо да намерят начин да се справят със задачата. Оказва се обаче, че нито един от тримата не е достатъчно подготвен за това, което го очаква.

Единственото, което знаят Андрей, Любо и Джуджи е, че ще трябва да живеят няколко дни под покрива на ромска фамилия. Ще трябва да участват в общите задължения и обичаи на семейството, да споделят трапезата и леглото им.

Това обаче, което не знаят е, че по време на вечеря масата се изнася, а не се внася, голямото семейство се храни на смени, а тоалетната е външна.

И това е само началото. Защото още първата вечер ВИП-те ще трябва да се справят с математическа задача за напреднали. Ако имате 5 легла и 27 човека, колко от тях ще могат да заспят? Утре ще видим как звездите подредиха тетриса.

Въпреки първоначалния шок, взаимната любов между родните звезди и техните домакини ще пламне веднага. Джуджи, Любо и Андрей ще бъдат очаровани от сърдечното посрещане и бързо ще забравят за условията, в които ще трябва да живеят три дни. Първият ден за тях ще бъде безспирен купон с вкусна  храна, музика, песни и танци. Но дали втория и третия ден ще са толкова безгрижни, предстои да видим.

Основната им задача ще бъде да се се представят в най-добрата си светлина, да  покажат своите умения, да помагат в бита и домакинството, да станат част от семейството. Този, който спечели най-много симпатии на Главата на фамилията, в края на третия ден ще се окичи с титлата „ромски любимец” .

Голямото интегриране на български звезди в ромските махали започва.

 

Джелем, джелем –

Международният химн на ромската общност:

 

През 1971 година в Лондон е проведен първият ромски конгрес. На срещата са приети общи ромски химн и знаме. Химнът е песента „Джелем, джелем”, а знамето изобразява синьото небе, зелената земя и червеното колело на постоянното движение.

 

Джелем, джелем (Пътувал съм, пътувал съм)

Пътувал съм, пътувал съм по дълги пътища.
Срещал съм щастливи роми.
Роми, откъде идвате
с шатрите си по щастливите пътища?

Ех, роми, ех, момчета.

Start typing and press Enter to search

Шатра

AndreyЗа какво ще се борят БГ звездите в „Шатра”?

 

Риалити формата „Шатра“ може да гледате от 5ти февруари,  всеки вторник, сряда и четвъртък от 21.00 ч., само по Нова ТВ

 

Всяка седмица в продължение на три дни, три български звезди ще живеят под един покрив с различни ромски семейства от страната. Ето през какви изпитания трябва да минат те, за да спечелят желаната титла, която ще ги направи пълноправен член на ромското семейство.

 Ден първи: Българските ВИП участници се запознават със своите домакини.  

 Ден втори: Главата на семейството разпределя задачи на всяка от звездите, съобразени с бита и занятията на фамилията.

 Вечерта на втория ден, главата на семейството след съвет с останалите членове ще има трудната задача да реши кой ще си отиде първи.  Останалите двама ще имат още един ден на разположение, за да отвоюват титлата „пълноправен член на семейството“.

 Ден трети: Ромският фамилен съвет и неговият лидер избират най-достойния за званието член на семейството.

 Всяка седмица три нови бъгарски ВИП участници ще се борят за титлата в различни ромски фамилии в страната.

 За първи път известни българи ще живеят на равни начала в ромски семейства и ще разберат на живо как се справят нашите ромски съседи. Деляна Маринова-Джуджи, Андрей Слабаков и Любо Киров са първите български звезди, които ще изгреят в ромската махала „Изток“ в Кюстендил.

 

Start typing and press Enter to search