Шатра

Грандиозното посрещане в „Шатра“ започва утре в 21.00 ч. по Нова ТВ

 

Тъпан и червена черга за Андрей Слабаков, Джуджи и Любо в ромската махала в Кюстендил

 

ШатраКато във филм на Костурица, с цигански оркестър и шумни възгласи новите съседи организират невиждано посрещане на родните ВИП-ове още с влизането им в ромската махала „Изгрев” в Кюстендил. БГ звездите нямат никакво време за адаптация. Те получават първата си мисия веднага и трябва бързо да намерят начин да се справят със задачата. Оказва се обаче, че нито един от тримата не е достатъчно подготвен за това, което го очаква.

Единственото, което знаят Андрей, Любо и Джуджи е, че ще трябва да живеят няколко дни под покрива на ромска фамилия. Ще трябва да участват в общите задължения и обичаи на семейството, да споделят трапезата и леглото им.

Това обаче, което не знаят е, че по време на вечеря масата се изнася, а не се внася, голямото семейство се храни на смени, а тоалетната е външна.

И това е само началото. Защото още първата вечер ВИП-те ще трябва да се справят с математическа задача за напреднали. Ако имате 5 легла и 27 човека, колко от тях ще могат да заспят? Утре ще видим как звездите подредиха тетриса.

Въпреки първоначалния шок, взаимната любов между родните звезди и техните домакини ще пламне веднага. Джуджи, Любо и Андрей ще бъдат очаровани от сърдечното посрещане и бързо ще забравят за условията, в които ще трябва да живеят три дни. Първият ден за тях ще бъде безспирен купон с вкусна  храна, музика, песни и танци. Но дали втория и третия ден ще са толкова безгрижни, предстои да видим.

Основната им задача ще бъде да се се представят в най-добрата си светлина, да  покажат своите умения, да помагат в бита и домакинството, да станат част от семейството. Този, който спечели най-много симпатии на Главата на фамилията, в края на третия ден ще се окичи с титлата „ромски любимец” .

Голямото интегриране на български звезди в ромските махали започва.

 

Джелем, джелем –

Международният химн на ромската общност:

 

През 1971 година в Лондон е проведен първият ромски конгрес. На срещата са приети общи ромски химн и знаме. Химнът е песента „Джелем, джелем”, а знамето изобразява синьото небе, зелената земя и червеното колело на постоянното движение.

 

Джелем, джелем (Пътувал съм, пътувал съм)

Пътувал съм, пътувал съм по дълги пътища.
Срещал съм щастливи роми.
Роми, откъде идвате
с шатрите си по щастливите пътища?

Ех, роми, ех, момчета.