Интериорни врати от производител

vrata-s-nadstroika-otwatreБогат или труден е изборът на интериорни врати

Интериорната врата ви посреща и изпраща многократно в ежедневието. В дома, офиса, на обществени места, където и да сте, много по-често през денонощието докосвате интериорната врата, отколкото да се ръкувате с някого. Интериорната врата има силно емоционално въздействие върху вас, колкото и да не си давате сметка за това.
Всъщност, за първи път се замисляте за интериорните врати, когато се наложи да избирате такива. Как се избира интериорна врата? Този процес може да бъде много сложен и мъчителен или много лесен и приятен, но и в двата случая не бива да допускате да бъдете безотговорни.
Критериите при избор на интериорни врати са външен вид, цена, качество, материал, от който са изработени, брави, цвят, орнаменти, размери, монтаж, фирма производител, магазин за закупуване, посока на отваряне и затваряне, вид – плъзгаща, тип хармоника, летящи – които се отварят в двете посоки, стъклени или стандартни.
Дизайнът се определя от личните ви предпочитания, което, разбира се, включва мнението на всички от семейството. Определете материала – масив, МДФ, ламинат, фурнир, стъкло. След това определете цвят, орнаменти, вид на бравата. По отношение на дизайна основни критерии са личните възприятия – кое ви харесва най-много и обзавеждането – съобразете се с него.  Колкото и да сте широкоскроени, не слагайте стъклена врата на спалнята. Стремете се да не превърнете дома си в кич. Вратата на хола може да е с орнаменти от дърворезба, които може да добавите допълнително във  всеки един момент. С две думи, развижрете въображението си.
Фунционалността се определя основно от нуждите. Посоката на отваряне, тип на вратата, положение и тип на бравата се съобразяват според начина ви на живот. Вратата на кухнята, при достатъчно свободно място, може да е тип „летяща“ – да не се налага да отваряте и затваряте с брава, а само с допир, защото се предполага, че ръцете ще са ви заети. Вратите на спалните могат да са с по-шумоизолиращи, за да си почивате спокойно, дори и в другите стаи да се вихри купон. Вратите „хармоника“ са често избирани за сервизните помещения. А плъзгащите врати спестяват място.

Третата стъпка е да изберете откъде да закупите новите си врати. Изберете производител, след това изберете магазин. Нашият съвет е да ги съчетаете в едно – специализиран магазин за интериорни врати на производител.  Българските  врати са с изключително високо качество.Този занаят се развива в нашата страна от десетилетия и е достигнал високо ниво.  В бранша, българските  производители следят и световните модни тенденции по отношение на качество, функционалност и дизайн. Общуването, директно с производител, позволява адаптиране към личните необходимости и предпочитания, последваща поддръжка при нужда (много важно, но несъществуващо  при закупуване на врати от търговци), договаряне за монтаж, възможност за всякакви корекции, както и за поетапно изработване и монтиране на вратите, като сте сигурни, че ще бъдат с еднакъв външен вид. Закупуването на интериорни врати от производител дава възможността за избор на аксесоарите към всяка врата – брави, обков, рамка, уплътнения. Незаменими са съветите, които ще получите, когато се договаряте директно с производител.

Още полезна информация по темата може да прочетете и на сайта за интериорни врати от производител на „Треска“ ООД.

Start typing and press Enter to search