Рекламата на кренвирши Бони/Пони – дразнеща

- реклама -

Рекламата на кренвирши Бони

Зрителски мисли

КОМЕНТАРИ

От какво са направени тези кренвирши? Може би рекламният клип е този, който ще ни каже. Та кой предпочита кренвирши от Пони/Бони?

След като, по някакви свои причини, телевизиите нямат мярка за дължината на рекламните си блокове и за повтаряемостта на един и същи клип, то дали рекламистите биха били така добри (професионалисти), че да създават приятни за ухото и окото (на зрителите) рекламни клипове?!

За съжаление практиката показва друго. Няма рекламен блок, в който да не присъства поне една досадна реклама.

Телевизионната реклама е доста скъпа и такава си позволяват само по-големите фирми/марки. Такива, в които работят много хора и повечето са уж добри професионалисти в отдели, каквито не съществуват вече в по-дребните фирми – рекламен отдел, отдел маркетинг и т.н.

Тези отдели възлагат на агенции да разработват рекламните им кампании и произвеждат рекламните клипове. Не малка част идват готови от чужбина. Та какво работят тези хора и за какво въртят такива големи пари, като не могат да произведат 10-15-20 секунден клип, който наистина да е приятен и да има ефекта, за който е предназначен на теория.

Какво им липсва?

Но това не късае драгия зрител. От него се очаква само да се повлияе от рекламите и да започне да си купува.

Но как да се повлияе? Те повечето са дразнещи и често безкрайно изнервящи. Причината не е само в честото повтаряне. А и в странните идеи и още по-странно реализирани във вид на рекламен клип.
Тъкмо се отървахме от недомислената във всяко отношение реклама на Карнобатска гроздова, в която сценаристът се е постарал да унижи жените по най-досадния начин и, ето ти, започва ново дразнещо видеобезобразно клипче – рекламата на кренвирши Бони.

Да, за разлика от рекламата на Карнобатска, в тази няма толкова отблъскващи кадри като космат врат в близък план, както и глупав текст, но за сметка на това е пълна с истерично скимтене.
В центъра на събитията е изтрещяло хлапе, което се лигави безобразно, демонстрирайки, че иска Бони/Пони. А фамилията гледа тъпо, сякаш за първи път чува това дете да говори.

Да се чуди човек какво има в тези кренвирши, че действат като наркотик.

Неприятна и за гледане, и за слушане реклама. Няма човек, на когото да не му е досадно и натоварващо такова поведение на деца. А някой е решил, че това е забавно и ще привлича повече купувачи на кренвирши.
Към кого всъщност е насочена тази реклама?

Изпълнителите не са се постарали да пресъздадат дори домашен уют. В клипа участва цялата фамилия – баба, дядо, мама, тате, брат и нервното момиченце. Всички те сякаш живеят в галерия или шоу-рум, а не в дом. Гласът на детето е изключително дразнещ. А изборът то да се държи като инфантилно, е безумен.

Кого ли ще накара това произведение на рекламното изкуство да се повлияе положително? Вероятно повечето зрители изключват звука или преминават на друг канал, когато започне този рекламен клип. Че кой има нерви да гледа такова поведение или иска децата му да се държат така?!

От кое точно ще се повлияе целевата аудитория на тази реклама и коя е таргет групата, всъщност? А какво е посланието? Лесно ли се възприема това 30 секундно видео?

Както и да е.

Но един добър ход би бил да изрежат първите 20 секунди от клипа и да въртят само останалите 10. Не че някой ще ги гледа, но поне няма да си правят антиреклама. Асоциацията с Бони вече не е месо, а истерично дете.

Дали пък Петко от Лясковец не е бил прав?

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Полусезон Есен 2020/2021 на Софийската филхармония вече е в продажба

В онлайн пресконференция  маестро Найден Тодоров обяви акцентите от полусезон Есен 2020/2021 на Софийската филхармония. Сезонът, който претърпя промени заради пандемичната обстановка, ще започне...

„Пътят до трапезата“ представя Националният етнографски музей

Новата изложба провокира посетителя с богато съдържание и интерактивен подход   „Пътят до трапезата“ е името на новата изложба в Националния етнографски музей, която беше открита...

Доц. Мария Стаевска: Отдалечаването от природата увеличава алергиите

Стерилният начин на живот и отдалечаването от природата увеличават честотата на алергиите. Това заяви в интервю за БГНЕС доц. д-р Мария Стаевска,...

Борислава Петрова: С творчеството на Вазов се възвръщаме към Родината и корените си

Иван Вазов винаги ще бъде актуален. Трябва да познаваме Вазов, творчеството му. По този начин ние се възвръщаме към Родината, корените си....

Стената-хотел на Алепу продължава да генерира обществено недоволство

Спорното строителство в природни обекти продължава да бъде сред основните причини за обществено недоволство, предаде репортер на БГНЕС. /БГНЕС

Фандъкова: Има oколо 700 сигнала на телефон 112 след бурята в София

„В момента има 5 трафопоста със спряно електроподаване в няколко квартала. До обяд електричеството ще бъде възстановено. Около 700 сигнала са подадени...