Разследване по НОВА

- реклама -spot_img

нова тв„Разследване” – трета година тялото на 26-годишен мъж не може да бъде погребано

 

Прокурор пуска крадец на желязо, създал опасност за влакова катастрофа

 

 Вече трета година тялото на млад мъж, намерен мъртъв при неясни обстоятелства, лежи в моргата на Александровска болница. Дали е нещастен случай, убийство или самоубийство, все още остава неизяснено заради тромавото и немарливо разследване на случая от страна на разследващи полицаи, прокурори и съдебни лекари.

Това показа репортерът на Нова ТВ Марин Николов в последния епизод на предаването „Разследване”. В продължение на години родителите на убития Илиян Димитров се опитват да докажат, че синът им не се е самоубил, както сочат официалните заключения и версии. В резултат на техните искания разследването прераства в посока убийство и се води срещу неизвестен извършител.

Противоречиви показания и множество неизяснени факти около смъртта на мъжа не са взети под внимание при огледа на тялото. Остри забележки идват и от представители на съда, които упрекват съдебните лекари, че дават неоснователни и едностранчиви заключения за смъртта на Илиян. Следват повторна и трета съдебномедицинска експертиза, които констатират множество травми по тялото, но отново извеждат като причина за смъртта удавяне при падане или скок в река от мост.

Дали случаят е просто отказ от правосъдие? Тромавост, немарливост или умишлено прикриване – отговорите на тези въпроси остават без отговор, докато осиротелите родители продължават да държат тялото на сина си непогребано.

С още един парадоксален случай срещна зрителите последният епизод на „Разследване” – мургав крадец на желязо е пуснат на свобода, след като открадва 115 комплекта скрепителни елементи от релсите и така почти не причинява влакова катастрофа. Въпреки събраните доказателства от страна на органите на полицията и въпреки че лицето е познато със скорошна условна присъда за кражба, районна прокуратура Перник отказва да го задържи повече от 24 часа. Оправданията са, че делото не било докладвано и че не била получена справка са съдимост на задържаното лице – документи, които според началника на „Противодействие на общата престъпност” в Транспортна полиция са били предоставени в срок.

Едва след намесата на екипа на „Разследване” и почти седмица, след като крадецът първоначално е задържан, той най-накрая е изправен пред съда с искане да бъде задържан за постоянно. Защо обаче се получава това забавяне и трябваше ли да се стигне до влакова катастрофа, за да свършат навреме работата си съответните органи?, са отново въпроси, които не намират своя адекватен отговор.

 

Разследване” – всяка неделя от 17.00

- реклама -spot_img
Previous articleБонд
Next articleДенис и приятели