Разследване в община Сатовча

- реклама -spot_img

Разследване„Разследване” – над 300 хиляди лева изчезват безвъзвратно от

касата на Александровска болница

 

Над 300 хиляди лева изчезват мистериозно и безвъзратно от касата на Александровска болница. Това видяха зрителите в последния епизод на предаването „Разследване”. Сигналът за инцидента идва от работещи там лекари и медицински сестри.

Част от парите са от взаимоспомагателната каса, в която повечето служители участват с дялов капитал. От юли миналата година тя не работи – уволнени са нейният главен счетоводител и касиерката, която е отговаряла пряко за парите в онзи момент. И до днес обаче няма развитие по случая, а служителите продължават да се чудят къде са им парите.

Зам.-директорът на Александровска болница д-р Чавдар Еленков признава, че разбира недоволството на хората, защото това са техни пари и те имат нужда от тях. Не може обаче да отговори на въпроса кога те ще бъдат върнати. „Сам разбирате, че аз не мога да бъда отговорен и няма как да им отговоря”, допълва той пред камерата на „Разследване”.

Въпреки че отговорността е прехвърлена на управлението на взаимоспомагателната каса, каквато в момента няма, пострадалите лекари, санитари и медицински сестри все още не могат да получат натрупалия им се дялов капитал от по сто, 1000 или над 1000 лв., а случаят остава неразрешен.

След като по-миналата неделя „Разследване” показа как висши магистрати употребяват алкохол в работното си време, в последния епизод екипът на предаването продължи случая, като потърси за мнение министъра на правосъдието Диана Ковачева и председателя на Етичната комисия на Висшия съдебен съвет Цони Цонев.

„Струва ми се недопустимо. Не знам дали изобщо има нужда да се коментира подобно поведение, нямам обяснение”, каза министърът Диана Ковачева. Председателят на Етичната комисия към ВСС обаче не пожела да коментира преди редовното заседание на комисията да изгледа втората част от казуса. Днес екипът на „Разследване” очаква и тяхното официално становище по случая.

 

„Разследване” – всяка неделя от 17.00 ч.

- реклама -spot_img