Другият живот

- реклама -

Другият животРазследване на БНТ показва схемите за разпространение на наркотици в София

 Утре вечер, 6 март, от 22:00ч. в рубриката „В кадър” БНТ ще излъчи филма на Екатерина Анева “Другият живот”. Историята ще покаже каква е съдбата на наркозависимите в големия град. Темата ще коментира един от главните герои от сериала „Под прикритие” – „полицаят в сянка” Ивайло Захариев. Неговият различен път е мисията му да помага на  наркозависими чрез своята собствена вяра и активна обществена позиция. Зрителите ще научат повече за каналите, доставките и разпределението на нарко пазара от директора на ГДБОП Станимир Флоров.

Трите позиции ще бъдат изложени на фона на това, което екипът на БНТ засне в поредица от разследвания, които разкриха схемите за разпространение на марихуана, хероин и метадон в София. Сделките се извършват на открито на ключови места в столицата, а стоката се продава директно на място. Във филма са използвани кадри от скрита камера в микробус по време на работата на екипа „под прикритие” съвместно с полицията. След като спечели доверието на един посредник и започна да си купува трева, репортерът на сутрешния блок на БНТ „Денят започва” Екатерина Анева разби мита, че там, където се продава джойнт – не се предлагат други опиати. В следствие на разследването бяха арестувани трима души, които вече са с постоянна мярка за неотклонение и са в следствения арест. Заради изнесените факти Екатерина Анева е номинирана за наградата “Сърце и слово срещу наркотиците”, в памет на британската журналистка Вероника Герин, убита от ирландски наркодилъри

„Другият живот” ще представи и  четвърта скрита сюжетна линия –– тази на автора и оператора на филма – хората живели под прикритие повече от три месеца по време на снимките на филма.

 

Сценарист: Екатерина Анева

Редактор: Надя Обретенова

Режисьор: Дамян Серкеджиев

Оператор: Николай Илчев

- реклама -