Пророчества, талант и безработица – тази седмица в „Апартаментът”

- реклама -spot_img

АпартаментътАпартаментът

Тази седмица предстои нова поредица изненади за зрителите на „Апартаментът”. В понеделник предаването ще говори за бъдещето на градския транспорт в големите градове. Кой ще е по-добрият избор – личният автомобил или общественият транспорт и на какво основание поскъпва синята зона са само част от въпросите на които ще отговорят адвоката Люба Панайотова, общинският съветник Ангел Джамбазки и председателят на транспортна комисия към Столичния общински съвет Радослав Тошев. Темата в предаването е провокирана от мечтата на една жена да разбере какво е да караш мотриса в  софийското метро и да живее в по-добре уреден град.

Талантливите близнаци Божо и Косьо ще бъдат гости на „Апартаментът” във вторник (20.03). Двете момчета от малки танцуват балет, а майка им иска да подсигури най-доброто балетно образование за тях. Тази история е повод в „Апартаментът” да стане дума за живота на децата професионалисти. От какво трябва да се лишат те в името на успеха и заслужава ли си да се лишиш от детството си, за да бъдеш номер едно на сцената.

В сряда (21.03) „Апартаментът” ще докаже, че възрастта няма значение, когато човек може да се справя добре с работата си. Откакто е навършила 48 години, героинята в предаването Стефка постоянно се среща с проблема за възрастова дискриминация, когато си търси работа. Но тя е убедена, че няма основание работодателите да подценяват по-възрастните хора. Какъв експеримент ще направят Марта и Стефка? Защо проблемът с възрастовата дискриминация е толкова голям в България и има ли признаци, че това ще се промени?.

В последното си издание за седмицата „Апартаментът” ще разкаже за пророчицата Слава Севрюкова, но през очите на режисьора Христо Нанев. Какво си спомня той от срещите си с нея? Кои от предсказанията й за бъдещето на света вече са се сбъднали? И какво ще се случи през следващите 30 години – нова световна война или тотална трансформация на човечеството към по-добро? – това е „Апартаментът”, в четвъртък, по БНТ1.

Не пропускайте „Апартаментът”- от понеделник до четвъртък от 12.30 ч. по БНТ1!

 

- реклама -spot_img