Професионалисти в училище

- реклама -

Професионалисти в училищеЛица на БНТ2 стават „Професионалисти в училище”

Водещи и репортери на БНТ2 от Варна, Благоевград, Русе и Пловдив се включиха в благотворителната инициатива “Професионалисти в училище”. Тя е част от десетото издание на кампанията на фондация „Помощ за благотворителността в България” и Американската търговска камара- „Дни на доброволчеството”, която цели да се обърне внимание на една от крайните цели на образованието –възпитанието и образоването на кадри, в дух на постигане на личен успех и допринасяне за напредък на обществото чрез труд и знания. Фокус на кампанията е това как бизнесът доброволно се включва в различни инициативи и подпомага разбирането, че учебните предмети са вход към приложимо знание, а училището трябва да създаде интерес и навици да се учим докато сме живи.

Със своите съвети за бъдеща професионална реализация, препоръки и личен пример, в 4 града от страната влязоха репортерите и водещите на БНТ 2 Силвия Благоева, Зоя Черешарова, Боряна Черганова, Николай Янев, Румен Бахов, Михаил Гръблев, Калчо Петков и Роман Сушков. Всички те разказаха на учениците как точно са избрали професията си, какво е най-вълнуващото и интересното в журналистиката, как минава един техен ден, и колко е важна социалната ангажираност на всеки един от нас към каузите, в полза на обществото.

Всички екипи на БНТ2 поканиха учениците да им гостуват в телевизионните центрове и отблизо да се запознаят с работата им.

Лицата на националната телевизия ще се включат като доброволци в инициативата „Професионалисти в училище” и следващата седмица. 

- реклама -