ПРОЕКТ-КОНКУРС „ИНВЕСТИРАМЕ В БЪЛГАРИЯ”

- реклама -

За пореден път ЧЕЗ ще разведри и оцвети градската среда! Съвместно с Галерията за модерно изкуство в София, ЧЕЗ България организира конкурс за участие в проекта “Инвестираме в България”, чиято цел е да подобри и освежи градската среда в няколко  български града. На този етап инициативата ще обхване град София.

Конкурсът е насочен към художници и street art артисти, които биха искали да преобразят електроразпределителните табла на централна градска улица в произведения на изкуството. След емблематичните градски артерии Шишман и Раковски, предстои да бъде изрисувана и друга централна  улица – Граф Игнатиев.

Срокът за подаване на предложенията за работен проект по конкурса „Инвестираме в България” е от  31-ви юли 2012 до 30-ти август 2012 г.

Всеки артист с одобрен и реализиран проект, ще получи възможността да участва в групова изложба в Галерията за модерно изкуство, която ще представи всички изрисувани ел. табла, а най-добрите идеи ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб.

Проектът“Инвестираме в България” акцентира върху  подобряване  вида на съоръжения като ревизионните табла като част от процеса по подобряване на средата на живот в големите градове. Специално изрисуването на таблата носи и друг важен мотив – необходимостта от отговорно отношение към тези съоръжения не само от страна на енергийната компания, която така или иначе отговаря за тях, но и от страна на гражданите. 

РЕГЛАМЕНТ И СРОКОВЕ НА КОНКУРСА:

Срокове:

 • Подаване на предложенията за работен проект по конкурса „Инвестираме в България”:  31.07.2012-30.08.2012;
 • Преглед и oценяване на проекти: 01.09.2012-15.09.2012;
 • Изрисуване на ел. таблата: 15.09.2012-30.09.2012;

Документи за кандидастване:

 • Предложение за работен проект в дигитален формат (.jpg, .pdf, .ppt) за изрисуване на ел. таблото, което да бъде изпратено на имейл: CEZ@modernartgallery.bg . Трябва да бъдат изрисувани всички видими страни на таблото  – лице, страни и горен капак, без да бъде заличаван знакът “ОПАСНО ЗА ЖИВОТА” (там, където реалните табла са без такъв знак, той ще бъде поставен допълнително, като ангажиментът за това е на служителите от ЧЕЗ. За информация на артистите, знакът се поставя обикновено в горния десен ъгъл на таблото);
 • Кратък обяснителен текст за идеята на работния проект;
 • При наличие на портфолио или предишни работи, които да отговарят на изискванията на Проекта, може да бъдат приложени;


Единственият задължителен документ за кандидастване е предложението за работен проект. Участниците, изпратили и допълнителни документи, ще дадат шанс на oрганизаторите да добият по-ясна представа за артиста и неговите идеи.

Изображенията не трябва да съдържат:Обидни или дискриминиращи елементи;

 • Рекламни съобщения или специфични продукти;
 • Изображения на светофари, знаци за движение по пътищата;
 • Знакът “ОПАСНО ЗА ЖИВОТА” не трябва да бъде заличаван в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ.

Насоки към кандидатстващите:

Препоръчва се на участниците да обвържат визията на техния проект:

 • с известни образци и разпознаваеми фрагменти от българското или световно изобразително изкуство или история;
 • с тази на заобикалящата го среда – фасада на сградата, на която е разположено ел. таблото, историческо и социално значение на локацията,  близкостоящи паметници и т.н.;

Участниците трябва да имат предвид, че oрганизаторите не биха могли да гарантират опазването на произведенията  от вандализъм или естествени природни процеси.

Участниците трябва да са съгласни oрганизаторите да работят с изображения на творбите им  с цел промотиране на проекта, както и за некомерсиални цели.

Орагнизаторите на проекта си запазват правото да изберат най-добрите и подходящи предложения. Средствата за материали ще бъдат покрити от страна на организаторите.

Очакваме вашите предложения на: CEZ@modernartgallery-bg.com

За допълнителна информация и въпроси: vasil.d@modernartgallery-bg.com

За проекта „Инвестираме в България“:

Проектът „Инвестираме в България“е иницииран през 2010 година с цел да подпомогне развитието на някои важни сфери от социалния живот. Затова още през същата година ЧЕЗ инвестира в санирането на детска градина No 68 „Слънчогледи“, а през 2011 г. – санира друга детска градина в София – No 45 „Алиса“. В края на същата година е извършено енергийно обследване и частична подмяна на уреди в детска градина No 53 “Дядовата ръкавичка“.

Освен санирането на сгради, което ЧЕЗ разпознава като свой ангажимент на отговорна корпорация и голям международен инвеститор, като цел на компанията  е развитието на практики, които да влияят върху промяната в поведението на нейните клиенти.

 

- реклама -
- реклама -
- реклама -
- реклама -

Жан-Жак Ано е почетен председател на Синелибри 2020

Задава се шестото издание на Международния кино-литературен фестивал Синелибри, който и тази година няма да разочарова ценителите на първокласното кино. Освен че предвижда стегната...

Звезди пеят за благотворителната гала на Строителните Оскари

Търг с картини на стари майстори ще подкрепи SOS Детски Селища България Легенди на поп музиката ще пеят по време на гала-вечерта за десетото...

Ричард Алибегов: С намаляването на ДДС-то за заведенията премиерът спаси 70% от бранша от фалит

„Няма да има повторно затваряне на заведенията заради повишаващия се брой заболели от коронавируса в последните дни“, това заяви в предаването „Европа сутрин“ председателят...

Задръстване край Бургас заради катастрофа – 27.09.2020

Материалът Задръстване край Бургас заради катастрофа – 27.09.2020 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.

169 са новите случаи на коронавирус в България, няма починали жертви на заразата

169 са новите случаи на коронавирус у нас, регистрирани през последното денонощие. Направените писиар тестове са 2710 PCR, сочат данните на Единния информационен портал....

Земетресение от над 5 по Рихтер се усети и в България тази нощ

Земетресение в Егейско море с магнитуд 5,2 по Рихтер се усети и в България тази нощ около 2 часа. Епицентърът на земетръса с магнитуд от...