ПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ?

Галерия РакурскиПРИКАЗКА БЕЗ КРАЙ?

 

Изложба на млади автори в галерия „Ракурси“

16 – 31 юли 2013

 

 

        Изложбата е част от ежегодните летни проекти, които галерията организира съвместно с художничката Явора Петрова и които представят млади автори. Идеята на проекта възникна  от гражданските протести през м. февруари и беше концентрирана около политическите, икономическите и екологичните проблеми, породили протестите и желанието на обществото и младите хора за промяна.

 

        Художниците бяха поканени за участие в началото на април –  преди изборите, с идеята да покажат тяхната представа за проблемите и бъдещето пред обществото чрез средствата на визуалното изкуство.

 

        Събитията се стекоха така, че през последните седмици, вместо да получат развръзка, те се развиха с по-голяма сила и обществена активност. Характерът на протеста се промени. Така участниците в проекта – младите художници  Велислава Гечева, Велико Маринчевски, Зоран Георгиев, Кристина Иробалиева и Свилена Колева и Явора Петрова променяха многократно и до последно своя замисъл и творби.

        Представени са живопис, инсталации, обекти и рисунки, които директно или метафорично показват тежкото състояние на държавата, корупцията, липсата на общ език между протестиращи и управляващи,  коментират значимите и незначителните неща в живота и тяхното трансформиране, духовната и морална криза на обществото.

 

        Изложбата ще продължи след лятната ваканция на галерията, до 9 септември 2013.

 

                                                                Куратор Румяна Йонева

 

Биографии на авторите търсете в категория ЛИЧНОСТИ

- Advertisement -