Предимства на стъклените врати

0
150

Предимства на стъклените вратиКъм днешна дата, стъклените врати добиват все по-голяма популярност и малко по малко изместват традиционните алуминиеви и дървени конструкции.
Те са добро решение както за интериора, така и за екстериора.
В следващите редове ще разгледаме някои от основните предимства на стъклените врати, които не трябва да неглижираме, в случай че ни предстои ремонт или освежаване вкъщи.

На първо място, стъклените врати пропускат и отразяват слънчевата светлина в дома ви, създават усещане за простор и допълват уюта. Това е ключов момент в случаите, когато домът е с с ограничен достъп до естествена светлина през по-голямата част на деня.

На второ място поставяме издръжливостта на материала. Стъклените врати обикновено се правят от закалено (темперирано) стъкло с дебелина между 8 и 13 мм. То е над 4 пъти по-издръжливо от обикновеното стъкло и не се деформира под влиянието на температурните изменения и влажността. Още повече, че стъклената врата не е благоприятна среда за развитието на плесени, често появяващи се по структурите от дърво в условия на висока влажност.
Това качество е от особено значение, когато става дума за поставяне на стъклени врати за бани, сауни и басейни.

В допълнение, закаленото стъкло не е изложено на множество химични и физични влияния, които биха съкратили драстично срока му на експлоатация.

Важно е да споменем, че стъклените врати не изискват сложен монтаж със специални инструменти, за разлика от алуминиевите и дървените врати. Не трябва да забравяме, че освен известно неудобство, сложният монтаж е свързан и с допълнително оскъпяване.

На последно място, но не по важност, стъклената повърхност дава възможност за прилагане на всевъзможни декоративни техники (декупаж, стикери, рисуване по стъкло). С други думи, постигането на уникален дизайн е много по-лесна задача.

Rhino Systems предлага богато разнообразие от висококачествени стъклени конструкции за магазини, офиси, спортни зали, обществени сгради и частни домове.
Може да направите запитване за цени или да потърсите професионално от екипа на Рино системс.

- Advertisement -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.