“Отплата” по НОВА ТВ

- реклама -spot_img

Не съдете Джоко Росич. Мариус Донкин, също не е виновен.

Прости, забрави, отложи, размисли, отплата…

Минути след предпремиерата на най-новия български сериал „Отплата, се разминавам с Мариус Донкин. Ненавиждам го. Изпитвам ярост към него.  Дори не исках да го виждам. Така се чувствах, а трябваше да съм изпълнена с приятни чувства, че пред мен стои толкова добър български актьор. Защо ли?!

Обсебена съм от въздействето на филма, толкова силно, че виждам в него само лицето на обиграния адвокат, който подло изфабрикува лъжливо обвинение и обърна целия живот на Александър (в ролята –Велислав Павлов).

Да. Такова е въздействието на поредния сериал на НОВА ТВ с еднозначното име „Отплата“. Губиш представа кое е филм, кое реалност, кой е Александър и кой е Велислав Петров. Ядосваш се на Джоко Росич, че отсъжда пребързано. Усещаш присъствието му като коректив на съвестта. Бунтуваш се.

Причината ли? Най-точно я формулира изпълнителният продуцент и главен сценарист  на филма Иво Милев: „Tова не е просто криминален сериал, в който някой е убит и се разследва случая. Това е сериал за реални човешки взаимоотношения.“

На 17 март от 20:00 ч. по НОВА ТВ е телевизионната премиера на филма „Отплата“. Гледайте. А след това не съдете Джоко Росич и Мариус Донкин. Те не са виновни. Те просто пресъздават реалността, в която живеем. Съдете себе си, ако някога сте избрали „разума“ пред ценностите.

Може би тук е моментът да спомена и безупречното актьорско превъплъщение на Милен Миланов (неповотрима игра), който пресъзвава типажа на влиятелен бизнесмен. Добре, че не срешнах него излизайки от залата на CINEMA CITY (Mall of Sofia). Щях да го обвиня, че е най-малко слабохарактерен.

На пресконференцията, Изпълнителният директор на НОВА ТВ Светлана Василева, сподели, че не е новост да експериментират в български сериали. Новост е да го направят с криминална драма и то в прайм тайма.

Прогнозирам, че за този експеримент  успехът ще е впечатляващ. Гледан на голям екран, „Отплата“ не изглежда като сериал. Това е един голям филм, резултат от работата на истински екип-сцерарист, оператор, режисьор, монтаж, гримьор, организатор, ПР, реклама…  и да се стигне до предпремиерата, организирана и реализирата на изкючително ниво. Екип, с истинското съдържание на думата, а не просто големи професионалисти събрани да работят заедно. Това не се постига често и си личи по вече не малкото предавания и тв сериални в българския телевизионен ефир.

Като зрител и без каквато и да била емоционална обвързаност, бих споделила впечатлението, че напоследък НОВА ТВ, става все по-предпочитана.

А за „ОТПЛАТА“ -началото е поставено.

Не го пропускайте на 17 март от 20:00 ч. по НОВА ТВ.

Краят-дали и Иво Милев го знае…

Първите два епизода на „Отплата” на 17 март, събота. От 20 март криминалната драма ще се излъчва всеки вторник, точно в 21.00 ч.

- реклама -spot_img