Нова инициатива на bTV Radio Group

София Филм ФестДа пазим чистотата на България като всеки ден вдигаме по един боклук, направен от друг

 

Нова инициатива на bTV Radio Group и Oперативна програма „Околна среда” призовава към ежедневна грижа и отношение към природата

 

Да се грижим и пазим чистотата на България като всеки ден вдигаме по един боклук, направен от някой друг. Това призовава новата инициатива на bTV Radio Group, Оперативна програма „Околна среда 2007-2013” и Министерство на околната среда и водите. В основата на проекта е идеята, че за опазването на природата е необходима ежедневна грижа и отговорност на всеки един от нас.

 

За създаването на навик е необходимо преди всичко постоянство. Сред водещите послания на новата кампания, зад която застават радиата N-JOY, Z-Rock, Melody, bTV Radio, Jazz FM и Classic FM, OПОС и МОСВ,  е именно призивът да опазим нашата природа чрез минимално усилие, което да правим ежедневно. Тръгвайки от персоналната промяна, всички заедно можем да постигнем значим резултат за една по-чиста и красива България.

 

Идеята на новата инициатива е на слушателя Иван Германов от София, който в края на 2012 година спечели журито на конкурса „Зелена идея” с това предложение. Той е посочил, че прилага идеята си през последните две години и е на мнение, че ключът към позитивните промени, свързани с опазването на околната среда, се крие именно в посоката на мислене и осъзнаването, че отговорността за запазването на красотата на природата ни пада върху всеки човек.

 

В продължение на проекта „Зелена идея”, bTV Radio Group продължава да инициира и подкрепя активности, посветени на положителното отношение към околната среда. Личната отговорност на всеки един за опазването на природата като най-важна стъпка за постигането на желаните промени, е в основата на еко посланията на радио групата.

 

„Всеки ден вдигай по един боклук, който не си направил ти” – нека проявим отговорност и запазим България чиста.

 

 

 

Start typing and press Enter to search