НОВ ПРОЕКТ НА БНТ ПРЕДСТАВЯ АКЦЕНТИТЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО

БНТ

 Предаването „#Eвропа“ стартира тази седмица и ще се излъчва

всяка неделя в 12:30 по БНТ1

 30-минутното студийно седмично предаване  „#Eвропа“ ще представя приоритетите на българското Европредседателство и най-важните теми за обединена Европа по достъпен начин и на разбираем език. Тематичните рубрики в новата продукция ще се показват различните решения на отделните държави по важни за гражданите проблеми. Идеята на екипа е чрез популяризиране на чуждите примери, българските зрителите да получат полезна информация и да формират своя позиция по социални, обществени и потребителски въпроси.

Всяка от темите в предаването „#Eвропа“ ще бъде представяна аналитично, а атрактивни виртуални графики ще демонстрират отделните параметри на проблема и ще дават възможност за точни съпоставки.

„Няма да пропуснем възможността да показваме добрите примери и да разказваме за българските успехи“ – споделя продуцентът на предаването Татяна Тасева и уточнява, че  гости в новото предаване на БНТ ще бъдат хора, успели да осъществят и развият своя идея у нас, чужденци, които управляват бизнес в България и българи, завърнали се от чужбина за да осъществят мечтите си тук. Европеисти и анализатори на процесите в ЕС ще внасят експертната гледна точка по  всяка от темите във фокуса на предаването.

Във всяко издание на „#Eвропа“ ще намира място и  специален репортаж за една от страните в семейството на ЕС, както и модул за европейските лидери – разказ за емблематични фигури от съвременността, променили историята на Европа.

Визуалната стилистика на предаването приближава традиционната телевизионна визия до уеб културата.

Водещ на предаването „#Eвропа“  е младият и талантлив журналист на БНТ Петър Георгиев, който  от 2016 г. е репортер в дирекция „Информация“. Публикувал е материали в български, британски и германски печатни и електронни медии и е преминал стажантски програми във вестниците „Гардиън“ и „Обзървър“ и в телевизия “Sky Sports”. Петър Георгиев е възпитаник на 91-ва Немска гимназия в София, а журналистическо образование е получил в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и в Университета в Нюкасъл, Великобритания. През 2017 работата му бе откроена с награда от конкурса „Mtel Media Masters“.

Гледайте предаването „#Eвропа“ в неделя (21 януари) от 12:30 по БНТ1