Немо с първо видео към нов албум

- реклама -

След неуморна работа и редица премеждия, най-новото видео на „Немо” – „Различни”, е факт и печели фенове в интернет пространството. Песента разказва за силата, която е нужна на всеки, за да отстоява себе си и да бъде искрен в отношенията си. Парчето, а и видеото са един безспорен хит с постгръндж звучене и характерна за „Немо” визия.

Но как се създава един такъв продукт? „След безброй перипетии, включващи спонтанна емиграция, скъсани мускулни влакна, операция на кръстни връзки, ски, патерици, развалена камера, повредени филми, помощ от приятели, безкрайни нощни редакции и т.н., ни изглежда почти невероятно, че видеото стана така добре!”, „Немо” едва споделят тайните, които се крият зад кулисите. Момчетата от групата си спомнят с усмивка за всички проблеми, нерви и часове безсъние, защото накрая остава удовлетворението от крайния резултат и чудесната работа с режисьора на клипа Венета Захариева – Лукчето, сценариста Владислав Венев, монтажиста Наско Ди Стефано, операторите Росен Вергилов, Явор Василев и Калоян Иванов.

“Различни” е една от първите песни на групата – записана е още през 2005 година, изпълнявана е многократно на живо, включително на Спирит ъф Бургас. „Това е една от най-харесваните и желани от феновете ни песни. Затова миналата година решихме да я презапишем – с малки разлики в аранжимента и по-добър звук. Идеята за видео се роди след това.” споделят от Немо.

За Алек, Явор, Тео и Митко музката и „Немо” отдавна са се превърнали в начин на живот. Днес те са заредени с много идеи и творческо вдъхновение, и вече гледат напред – към следващите парчета, които ще пуснат съвсем скоро, към новия албум, по който работят с лейбъла Dazibao Publishing, към нови участия.

  

„Различни” можете да видите тук: http://www.youtube.com/watch?v=hbbAGBOJGC0&list=UL

 

- реклама -